Üniversite Kayıtları Başladı: e-Kayıt Nasıl Yapılır, Hangi Belgeler Gerekli?

Üniversite Kayıtları Başladı: e-Kayıt Nasıl Yapılır, Hangi Belgeler Gerekli?

Üniversite kayıtları ne zaman başladı ve ne zaman bitecek? Üniversite kayıtları nasıl yapılır? e-Kayıt nedir ve nasıl yapılır? Üniversite kayıtları için hangi belgeler gerekli? Elektronik kaydı yapan öğrenciler hangi belgeleri teslim etmeli? Özel yetenek programları ve sağlık raporu isteyen programlara yerleşen öğrenciler ne yapmalı?

Üniversiteye yerleşen öğrencilerin kayıt heyecanı bugün başladı. YKS sonuçlarına göre tercih yapan ve üniversitelerde okumaya hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini ister elektronik ortamda ister yüz yüze yapabilecekler. Üniversite kayıt işlemleri ve e-Kayıt hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler, kayıtlarını e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak YÖK bölümünden elektronik olarak yapabilecekler. Bu şekilde kayıt yaptıran öğrenciler, üniversitelerin belirlediği tarihlerde ders kaydına gelecek ve istenen belgeleri teslim edecekler.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya yapamayan öğrenciler ise yerleştikleri üniversitelere bizzat başvuracaklar. Bu durumda, öğrencilerin mezun oldukları ortaöğretim kurumundan aldıkları diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, YKS sonuç belgesi, fotoğraf ve nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi gibi belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Özel yetenek programları ile sağlık raporu isteyen programlara yerleşen öğrencilerin ise elektronik kaydı yapılamayacağı için ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Üniversite Kayıtları Başladı: e-Kayıt Nasıl Yapılır, Hangi Belgeler Gerekli?