Ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun Hapsi İsteniyor

Ünlü Şef Somer Sivrioğlu'nun Hapsi İsteniyor

Etiler’de bir restoranın önündeki istinat duvarının çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Olayla ilgili olarak restoranın şefi Somer Sivrioğlu dahil 7 sanık hakkında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilen davanın ilk duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula ve Sakine Öçal ile avukatları katıldı. Yaralanan Baha Eddin Ali Hafez Shanableh ve ölen Ahmad Muhammed Salem Lubbad’ın yakınlarının avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Sanıklardan Mehmet Levent Kula, restoranın tek katlı yapısının babasından kendisine miras kaldığını, istinat duvarının ne zaman yapıldığını veya hangi durumda olduğunu bilmediğini söyledi. Olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirten Kula, beraatini talep etti. Sanık Sakine Öçal ise işletmeyi 50 yıl önce babasının kiraya verdiğini, sadece kira aldığını ve duvarla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Sanık Sevinç Kula da duvarın Beşiktaş Belediyesinin sorumluluğunda olduğunu, belediyenin olaydan 2 ay önce kaldırım çalışması yaptığını ve duvarla kaldırım arasında boşluk bıraktığını iddia etti. Duruşmaya gelmeyen sanık Somer Sivrioğlu’nun avukatı ise müvekkilinin savunmasını bir sonraki celse yapacağını bildirdi.

Müştekilerin avukatı Nisa Serin, duvarın çökmesinde hem yapı sahibi hem de kiracıların kusurlu olduğunu savunarak, “Kiracılar olayda doğrudan ilgili ve kusurludur. Meydana gelen sonucun ağırlığı da göz önünde bulundurularak tüm sanıkların tutuklanmasını istiyoruz. Şikayetimiz devam ediyor.” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanıklar Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in de savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

İddianamede ne deniyor?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Mayıs 2022’de Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesi’nde bulunan ünlü restorana ait olan istinat duvarının büyük bir gürültüyle çöktüğü belirtiliyor. Çökme nedeniyle yoldan geçen 2 kişinin yaralandığı, bunlardan birinin hastanede yaşamını yitirdiği aktarılıyor. İddianamede, sanıkların bahçe duvarının çökmesiyle kişilerin ölümünü veya yaralanmasını öngörebilecek durumda olmalarına rağmen duvarı bakım, onarım veya güçlendirme işlemlerini yapmadan kullanmaya devam ettikleri vurgulanıyor. İddianamede, sanıkların dikkatsizlik ve ihmalleri sonucu müşteki Baha Eddin Ali Hafez Shanableh’in yaralanmasına, Ahmad Muhammed Salem Lubbad’ın ise ölümüne neden oldukları kaydedilerek, sanıklar Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in “bilinçli taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun Hapsi İsteniyor