Ürdün, İran’ın İHA Tehdidi Sebebiyle Olağanüstü Hal İlan Etti

SON DAKİKA: İstanbul Metrosunda İntihar Girişimi

Ürdün, İran’dan kaynaklanan insansız hava araçları (İHA) tehdidi nedeniyle olağanüstü hal ilan etti. Reuters’ın bölgesel güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ürdün hava savunma sistemleri her türlü İran İHA’sına karşı harekete geçmeye hazır.

Ürdün Krallığı, İran’dan gelen artan insansız hava aracı (İHA) tehditlerine yanıt olarak ulusal güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Reuters haber ajansının iki bölgesel güvenlik kaynağına dayanarak verdiği bilgilere göre, Ürdün hava savunma kuvvetleri, hava sahasını ihlal edebilecek herhangi bir İran İHA’sına veya uçağına müdahale etmek üzere tam teyakkuzda bulunuyor. Ayrıca, Ürdün ordusu yüksek teyakkuz halinde ve radar sistemleri sürekli olarak İran’ın drone aktivitelerini takip ediyor.

Bu önlemler, bölgesel güvenlikteki son gelişmelere bağlı olarak alındı ve Ürdün’ün hava savunma yeteneklerinin artırılması amacıyla yapılan düzenlemelerin bir parçası. Ürdün hükümeti, vatandaşlarını ve ülkenin sınırlarını korumak için gerekli tüm önlemleri alma konusunda kararlı olduğunu duyurdu. Olağanüstü hal durumu, ileri bir tarihe kadar sürecek ve durumun gelişimine göre gerekli güncellemeler yapılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ürdün, İran’ın İHA Tehdidi Sebebiyle Olağanüstü Hal İlan Etti