Uygur Hareketi, Uygur Kongre Grubu’nun Yaklaşan Lansmanını Duyurdu

Uygur Hareketi, Uygur Kongre Grubu'nun Yaklaşan Lansmanını Duyurdu

Uygur Hareketi, Uygur Kongre Grubu’nun ABD Temsilcileri Chris Smith (R-NJ) ve Thomas Suozzi (D-NY) eş başkanlığında lansmanının yapılacağını gururla duyurdu. Bu oluşum, Temsilci Jennifer Wexton (D-VA) tarafından atılan olağanüstü temeller üzerine kurulmuştur. Uygur Hareketi, 16 Nisan 2024’te saat 11:30’da Capitol Hill’deki HC-5 odasında Uygur Kongre Grubu’nun lansmanını onurlandırmak için özel bir etkinlik düzenleyecek.

Uygur Kongre Grubu ile ilgili etkinlik, Grubun eş başkanları, Kongre üyeleri ve aralarında Uygur diasporası temsilcileri, Çin uzmanları ve Çin’in tutsak kamplarından kurtulanlar da bulunan seçkin konuşmacıların yer aldığı bir programı içerecek. 2021 yılında kurulan Uygur Kongre Grubu, Uygur halkının insan hakları için savunma yapmaya adanmış ABD Kongre üyelerini bir araya getiren çift partili bir girişimdir. Bu Grup, Çin Komünist Partisi tarafından yürütülen süregelen soykırımla mücadele etmek için yasal önlemler üzerinde işbirliği yapmayı amaçlamaktadır.

Temsilciler Chris Smith ve Tom Suozzi, Uygur Soykırımı, zorla çalıştırma, organ kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, uluslararası baskı ve ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik ciddi tehditlere karşı Çin Komünist Partisi’ni sorumlu tutmayı amaçlayan yasal girişimlerde öncülük ederek örnek bir liderlik sergilediler. Yaklaşan lansman, bu çift partili çabaların güçlü bir onayı olacak ve ayrıca Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler tarafından soykırım ve insanlığa karşı suçlar olarak tanımlanan ciddi ihlalleri ele alacak.

Uygur Hareketi lideri Ruşen Abbas, Grup için şevkini şöyle ifade etti: “Her gün, Doğu Türkistan’daki Uygurlar için yeni dehşetler ortaya çıkıyor. Bu soykırım, aşağılık doğasına uygun bir yanıt gerektiriyor ve Grup, korkunun üstesinden gelmek için somut politika eylemleri vaadi gösteriyor. Temsilciler Smith ve Suozzi’nin Uygurlar, Tibetliler, Hong Konglular ve Güney Moğollar adına yılmadan yaptıkları savunuculuk, onların dürüstlükleri ve ahlaki pusulalarına bir övgüdür. Onlara daha minnettar olamazdık.”

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun Isa, “Uygur Kongre Grubu’nun lansmanını memnuniyetle karşılıyoruz. Dayanışmayı pekiştirmek ve somut adımlar atmak için hayati bir adım.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uygur Hareketi, Uygur Kongre Grubu’nun Yaklaşan Lansmanını Duyurdu