Uyuşturucu Tacirlerine NARKOÇELİK-11 Operasyonu

Uyuşturucu Tacirlerine NARKOÇELİK-11 Operasyonu

Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ’ın ortaklaşa düzenlediği büyük çaplı bir operasyonla, uluslararası uyuşturucu ticaretinin karanlık yüzüne darbe indirildi. “NARKOÇELİK-11” adı verilen operasyonda, 608 kilogram kokain ve 827 kilogram uyuşturucu üretiminde kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi.

Operasyon, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün istihbarat ve narkotik birimlerinin titiz çalışmaları sonucu gerçekleşti. Lübnan ve Venezuela kökenli Danı Talal Awad Abushanap liderliğindeki uluslararası suç örgütüne büyük bir darbe vuruldu ve operasyonda örgütün elebaşlarından biri de dahil olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, suç örgütü üyelerinin Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki bir bağ evinde kimyasal maddeleri depoladıklarını, bu maddelerin Antalya’ya sevk edildiğini ve burada kokain maddesinin ayrıştırılıp çoğaltıldığını belirtti. Ayrıca, operasyon sonucunda 579 kilogram likit kokain, 7 kilogram preslenmiş kokain ve 20 kilogram gübreye emdirilmiş kokain ele geçirildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonun Türkiye’de tek seferde ele geçirilen üçüncü en büyük kokain miktarı olduğunu vurgulayarak, ulusal ve uluslararası zehir tacirlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Uyuşturucu Tacirlerine NARKOÇELİK-11 Operasyonu