Vatandaş kendi evini yapsın diye kamu arazileri satışa çıkıyor

featured

Vatandaş kendi evini yapsın diye kamu arazileri satışa çıkıyor. İktidarın fahiş ev ve kira fiyatları için harekete geçtiği, ilgili bakanlıkların yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığı yönünde bir süredir çeşitli haberler geliyordu. Bu konudaki son modelin devlete ait arazilerin satışa çıkarılması olduğu öğrenildi.

Sabah’ın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine arazilerini vatandaşın kendisi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkaracaklarını açıkladı.

Bakan, ‘Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alınacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir’de çalışıyoruz’ diye konuştu.

1984’te kurulan TOKİ’nin 2002’ye kadar 75 bin konut ürettiğini hatırlatan Bakan Kurum, ‘2002’den bugüne kadar ise 1 milyon 137 bin konut. Üretmeye de devam ediyoruz. Ağustosta büyük bir sosyal konut kampanyasını Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 81 ilde vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapacağız’ dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre ise Hazine arazilerinin satışı öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi illerde ağustos ayında başlayacak.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vatandaş kendi evini yapsın diye kamu arazileri satışa çıkıyor