Vefat Yıldönümünde Binler Atsız’ı Anıyor

featured

Türkçülüğün lideri Nihal Atsız vefatının 46. yılında da unutulmadı. Binler Atsız’ın İstanbul, Karacaahmet mezarlığında bulunan kabrini ziyaret ediyor. Aynı zaman yurdun farklı şehirlerinde Atsız’ı anma amaölı toplantılar gerçekleştiriliyor.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Atsız kabri başında anıldı. 46 yıldır devam eden gelenek bu yılda bozulmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programına, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Yakan Cumalıoğlu, Sabit Haber İmtiyaz sahibi, Yazar Serkan Akgöz katıldı.

”Atsız” adı Türk Milletinin kalbinde altın harflerle yazılıdır.”

Anma programında konuşma gerçekleştiren Serkan Akgöz; Atsız, 50-60 yıl önce günümüzdeki PKK ve FETÖ tehtidini görmüş, bunu yazılarıyla dile getirmiş ve sonucunda da 70 yaşında cezaevine girmişti. Onun bu ileri görüşlülüğü, günümüzde gençleri Türkçülük fikrine yaklaştırmıştır. Onun kamuoyu nezninde zedelenen itibarı bugün binelrce gencin kalbinde tekrar canlanmıştır. Onun adı bugün  herhangi bir kamu kurumunda yoktur. Bir Nihal Atsız Lisesi yoktur. Ancak; ”Atsız” adı Türk Milletinin kalbinde altın harflerle yazılıdır.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ’dan Atsız’ın Kabrine Ziyaret

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’da Hüseyin Nihal Atsız’ın ziyaret etti. Atsız’ın kabrine çiçek bırakan Özdağ bir konuşma konuşma gerçekleştirdi.  ”Atsız, bir gün Türk Birliği’nin kurulacağı inancını hiç yitirmedi.” ifadesini kullanarak sözlerine şöyle devam etti;

 

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vefat Yıldönümünde Binler Atsız’ı Anıyor