Venezuela General Motors’un Mallarına El Koydu

featured
The General Motors logo is displayed atop the Renaissance Center in Detroit. The automaker, while doing much better following the government bailout, is still lagging some of its competitors.

Venezuela’da General Motors işletmesindeki mallara 17 yıl önce açılan bir davanın sonucu olarak mahkeme kararıyla el kondu.

Venezuela’nın Valencia kentinde bulunan ABD merkezli General Motors işletmesindeki mallara 17 yıl önce açılan bir davanın sonucu olarak mahkeme kararıyla el kondu. Şirket el koyma işleminin “yasadışı olduğu”nu savunurken uluslararası medya ajansları da olayın bir ‘hükümet kararı’ olarak duyurdu ancak Venezuela basınına göre karar, Zulia eyaleti Ticaret Mahkemesi tarafından verildi.

Şirketten açıklama geldi

General Motors yaptığı açıklamada hükümetin Venezuela’nın endüstri merkezi kenti Valencia’da bulunan fabrikalarına yasadışı şekilde el koyduğunu ve bu konuda “tüm yasal haklarını” kullanacaklarını belirtti.

Açıklamada “Dün, GMV’nin (General Motors Venezolana) fabrikasına beklenmedik şekilde resmi yetkililer tarafından el konuldu, normal çalışma faaliyetleri önlendi. Ek olarak araçlar gibi şirkete ait diğer mallar yasadışı şekilde bulundukları yerlerden alındı” dendi. Şirketin açıklamasında el koyma işleminin şirkete, 2678 işçiye, 79 bayiye ve tedarikçilere zarar vereceği öne sürüldü.

Venezuela İçişleri Bakanlığı el koyma işlemi hakkında bilgi vermedi.

17 yıl önce açılan davanın sonucu

Öte yandan Venezuela medyasına göre el koyma hükümet değil idari mahkeme kararı.

Buna göre Zulia Eyaleti Ticaret Mahkemesi, 17 yıl önce Maracaibo kentindeki bir General Motors tedarikçisi tarafından açılan 4.8 milyon dolarlık dava sonucu el koyma kararını verdi. Fabrikaya da Salı günü konuyla ilgili tebligat gönderildi.

General Motors Venezuela yönetimi davacı ile sözleşmelerinin ‘verimsiz performans’ nedeniyle iptal edildiğini ileri sürerken davacının talebinin ise “akıl dışı” olduğunu savundu.

2015’ten beri montaj yapmıyor

Bu arada General Motors Venezuela’nın 2015 yılından beri ekonomik kriz yaşadığı ve Aralık 2015’ten bu yana “tek bir otomobilin dahi montajın yapmadığı” da belirtiliyor.

Şirketin banka hesaplarının da bloke edildiği gelen haberler arasında.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Venezuela General Motors’un Mallarına El Koydu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.