Venüs’te Yaşam İzi Keşfedildi

featured

Bilim insanları, Venüs’ün atmosferinde bakteriler tarafından üretilen fosfin gazı bulduklarını ve bunun dünya dışı yaşamının göstergesi olabileceğini bildirdi.

Bilim insanları, dünyanın en yakın komşusu Venüs’ün atmosferinde bakteriler tarafından üretilen fosfin gazı bulduklarını ve bunun dünya dışı yaşamının göstergesi olabileceğini açıkladı.

Araştırmacılar, “Şu anda Venüs hakkında bildiklerimizden yola çıkarsak fosfinin en makul açıklaması kulağa fantastik gelse de, hayattır. Fosfin varsa hayat vardır ve evrende yalnız olmadığımız anlamına gelir” açıklamasını yaptı.

Nature Astronomy dergisinde yayınlanan araştırmanın baş yazarı, Cardiff Üniversitesi’nden gökbilimci Jane Greaves, Venüs atmosferinde bir iz konsantrasyon olan fosfinin milyarda 20 parça görüldüğünü açıkladı.

Venüs’te Yaşam Doğrulandı

Greaves, araştırmacıların volkanizma, göktaşları, yıldırım ve çeşitli kimyasal reaksiyon türleri gibi potansiyel biyolojik olmayan kaynakları incelediklerini, ancak hiçbirinin olası görünmediğini söyledi. Bu nedenle araştırma Venüs’teki yaşamın varlığını doğrulamaya ya da alternatif bir açıklama bulmak için devam ediyor.

Henüz Keşfedilmedi

Araştırmacılar gerçek yaşam formlarını henüz keşfetmediler, ancak fosfinin oksijensiz ortamlarda gelişen bakteriler tarafından üretildiğini kaydedildi.

Dünya dışı yaşamın varlığı, tarih boyunca bilimin en önemli sorularından biri oldu. Araştırmacılar, Güneş sistemi ve ötesindeki diğer gezegenlerde ve uydulardaki “biyo-imzalar”ı ve dolaylı yaşam aramak için sondaları ve teleskopları kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Venüs’te Yaşam İzi Keşfedildi