Volkan Konak Müziği Mi Bıraktı? Kafa Karıştıran Açıklama

Volkan Konak Müziği Mi Bıraktı? Kafa Karıştıran Açıklama

Karadeniz’in eşsiz sesi Volkan Konak, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda. Bu açıklamaların odağında ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik sert eleştirileri bulunuyor.

Volkan Konak’ın, geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yaptığı sert gönderme, toplumda geniş yankı uyandırdı. Şarkıcı, “Atatürk’ün kurduğu diyanetin, koltuğunu işgal eden zat” şeklinde başladığı ifadeleriyle dikkat çekti. Bu sözlerini, “Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…” şeklinde sürdüren Konak, toplumsal tartışmaları alevlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konak’ın bu sözlerini “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” olarak nitelendirerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başkanlık, Konak’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan” eylemleri için cezai takibat başlatılmasını talep etti.

Bu suç duyurusunun ardından Volkan Konak, sosyal medya üzerinden yeni bir açıklama yaparak, “Herkes haddini bilecek” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi ve paylaşımlarını yorumlara kapattı. Bu durum, birçok kişide “Konu kapandı” düşüncesini uyandırsa da, Konak beklenmedik bir hamleyle Instagram hesabından yeni bir açıklama daha yaptı. Bu seferki açıklamasında, “Ülkemizde ve Orta Doğu’da siyasi partiler ya tarikat ya tek adam sistemidir ve de siyaset yapan kişilerin zenginleşme alanıdır” ifadelerine yer verdi. Sevilen sanatçının, “Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem. Dolayısıyla beni silin. Ben yokum.” sözleri ise “şarkıcılığı mı bırakıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Volkan Konak Müziği Mi Bıraktı? Kafa Karıştıran Açıklama