Y ve Z Kuşağı İşsizlikten Şikayetçi

featured

Deloitte tarafından Y ve Z kuşağı arasında yapılan araştırmaya göre, bu yaş grubuna ulaşan gençlerin sorunu işsizlik ve gelir eşitliği oldu.

Araştırma 1983-1994 yılları arasında doğanları Y kuşağı, 1995-2003 yılları arasında doğanları ise Z kuşağı olarak tanımladı.

Türkiye dahil toplam 45 ülkede Y kuşağından 14 bin 655 ve Z kuşağından da 8 bin 273 kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, Y ve Z kuşağının ortak sorunu gelir eşitsizliği ve işsizlik oldu.

Türkiye’den Y kuşağı katılımcılarının yüzde 83’ü ve Z kuşağı katılımcılarının yüzde 76’sı gelirin toplum genelinde eşit olmayan bir şekilde dağıldı.

Bu oran dünya çapındaki katılımcılarda Y kuşağında yüzde 69, Z kuşağında yüzde 66 seviyesinde görüldü.

Türkiye’deki Z kuşağı mensuplarının yüzde 64’ü evrensel temel geliri savunurken Y kuşağında bu oran yüzde 66. Dünyada ise bu oran her iki kuşakta yüzde 53 seviyesinde görüldü.

Türkiye’deki Y ve Z kuşağı mensuplarının gördüğü en önemli sorunların birinci sırasında  işsizlik geliyor. Türkiye’de Y ve Z kuşağı mensuplarının yüzde 41’i ülkenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu düşünüyor.

Dünyadaki Z kuşağına göre ise en önemli sorun iklim değişikliği. Bu kuşağın yüzde 26’sı iklim değişikliğinin, yüzde 25’i işsizliğin yüzde 21’i ise sağlık hizmetlerinin temel sorun olarak görüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Y ve Z Kuşağı İşsizlikten Şikayetçi