Yağmur Yağışı Iphone Üretimini Durdurdu

Yağmur Yağışı Iphone Üretimini Durdurdu

Hindistan’ın güneyindeki Chennai yakınlarında bulunan Foxconn ve Pegatron’un fabrikaları, şiddetli yağışlar nedeniyle iPhone üretimine ara vermek zorunda kaldı. Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai’de meydana gelen şiddetli yağışlar, beklenen bir kasırga öncesinde etkisini gösterdi. Bu doğal afet, en az iki kişinin hayatını kaybetmesine ve bölgenin önemli havaalanlarından birinin pistinin sular altında kalmasına yol açtı.

Kaynaklara göre, Chennai’deki iPhone üretimi yapan Foxconn fabrikası, yaklaşık 35.000 kişilik bir iş gücüne sahip ve şirket, Salı günü üretime devam edip etmeme konusunda henüz bir karar almadı. Foxconn, son zamanlarda Hindistan’ın güneyindeki üretim tesislerine yapılan yatırımlarla varlığını genişletmişti. Apple ise bu konuda yorum yapmaktan kaçınırken, Foxconn ve Pegatron da yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Pegatron, bu durumla son aylarda ikinci kez karşılaşıyor. Eylül ayında fabrikasında çıkan yangın nedeniyle iPhone montajını geçici olarak durduran şirket, şimdi de şiddetli yağışlar nedeniyle üretim faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Bu gelişmeler, global iPhone üretimi üzerinde etkili olabilecek ve bölgedeki doğal afetlerin endüstriyel faaliyetler üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yağmur Yağışı Iphone Üretimini Durdurdu