Yahudiler Yakarak Katletmişti, Hala Adalet Bekliyorlar

featured

Nablus’a bağlı Duma köyündeki Devabişe ailesinin yaşadıkları, işgalin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin hayatını nasıl derinden etkilediğinin en iyi göstergelerinden biri.

Bir grup Yahudi yerleşimci 31 Temmuz 2015’te Duma köyüne baskın düzenleyerek, Devabişe ailesine ait evi ateşe verdi.

18 AYLIK BEBEK YANARAK CAN VERDİ

Saldırı sırasında evde bulunan 1’i bebek 2 çocuktan oluşan 4 kişilik aile alevler arasında kaldı.

Ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe evde yanarak hayatını kaybederken, baba Saad (31) ve anne Riham (28) ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Vücutlarının büyük kısmı yanan Saad ve Riham tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi.

Devabişe ailesinden geriye, bugün 10 yaşında olan Ahmed kaldı.

Saldırıdan sağ kurtulmayı başaran ancak vücudunun yüzde 60’ı yanan Ahmed, Yahudi yerleşimcilerin vahşetinin izlerini taşıyor.

Yüzünün bir kısmı yanan Ahmed, aynaya her baktığında o dehşet dolu saldırıyı hatırlatan izleri görüyor.

İSRAİL, TEDAVİ MASRAFLARINI AİLEDEN İSTEDİ

Saldırının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yangından yaralı kurtarılan Ahmed’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiğini ve bazı vaatlerde bulunduğunu söyleyen Devabişe, “Netanyahu, katliamın sorumlusu olan katillerin yakalanacağı ve mahkemeye sevk edileceği sözünü verdi. Ayrıca aileye tazminat ödenmesi ve Ahmed’in tedavisinin üstlenilmesi vaadinde bulundu. 17 kişi (Yahudi yerleşimci) tutuklandı, 16’sı serbest bırakıldı ve sadece bir kişi suçlandı.” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIKLARIMIZI UNUTTURAMAZLAR”

Ağabey Devabişe, bir sonraki duruşmanın 12 Temmuz’da görüleceğini ve davaya ilişkin kararın açıklanmasını beklediklerini ancak kendilerini tatmin edecek bir cezanın verilmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

“Hakimin vereceği karar ne olursa olsun yaşadıklarımızı unutturmayacak, yaşanan vahşetin failleri hakkıyla cezalandırılmayacak.” diyen Devabişe, şu sözleri sarf etti:

“Şu anda yargılanan faili idam etseler dahi Ali’yi Riham’ı ve Saad’ı geri getiremezler. Ayrıca biz failin bir kişi olmadığına, birden fazla olduğuna eminiz. Diğer faillerin de ortaya çıkması, bir Devabişe ailesinin yaşadıklarının bir daha yaşanmaması ve başka Ahmedlerin benzer acıları yaşamaması için mücadeleye devam edeceğiz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yahudiler Yakarak Katletmişti, Hala Adalet Bekliyorlar