Yakalanan Mossad Ajanlarının Camide Vaaz Verdiği Ortaya Çıktı

Yakalanan Mossad Ajanlarının Camide Vaaz Verdiği Ortaya Çıktı

MİT ve Emniyet’in ortaya çıkardığı Mossad ajanlarının kimlikleri ve görüntüleri kamuoyuna duyuruldu. Bu ajanlardan biri olan Suriye vatandaşı S.T’nin, Hatay Kırıkhan’da camilerde vaaz vererek gizlendiği anlaşıldı. S.T’nin camideki faaliyetleri, gözaltına alındıktan sonra basına yansıyan fotoğraflarıyla deşifre oldu.

S.T’yi tanıyan Kırıkhanlı M.E.Ç, şunları anlattı: “İki Işıklı Camii de bunlardan biriydi. Ramazan ayında iftardan sonra camiye teravih namazı için gidiyordum. Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu. 6-7 kişilik bir gruptular. Bir Arap ülkesinden gelmişler. Vaazı da Arapça veriyordu. Kırıkhan’da Arapça bilen çok olduğu için cemaatten biri tercüme ediyordu. Ben de 2-3 defa sohbetine katıldım. Depremzedelere yardım geldiklerini söylüyorlardı. Gece de camide yatıyorlardı. O günlerde insanları çoğu zaten çadırda, hafif hasarlı binalarda ve camilerde kaldığı için de kimse bu durumu yadırgamıyordu. Gündüz ne yaptığını bilmiyorum ama akşam camide ayet, hadislerden bahsediyordu.” M.E.Ç. adamın adını ise bilmediğini söyledi.

S.T’nin Diyarbakır’dan geldiğini söylediği de ortaya çıktı. İsmini vermek istemeyen bir başka Kırıkhanlı, “Tüm deprem bölgelerini dolaşıp manevi destek veriyorlarmış. Şüpheli davranışlarını görmedim, hadis ağırlıklı sohbetler yapıyordu. Aslında önce başka camiye gitmişler ancak cami ağır hasarlı olduğu için İki Işıklı Camii’ne gelmişler. 5 gün kaldılar camide.” dedi.

Mossad adına Türkiye’de casusluk yaptıkları iddia edilen 46 şüpheliden 34’ü gözaltına alındı. 26 şüpheli, askeri ve siyasal casusluk suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 15 şüpheli tutuklanırken, 11 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Kalan 8 şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne teslim edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yakalanan Mossad Ajanlarının Camide Vaaz Verdiği Ortaya Çıktı