Yandex, Rus İnternet’teki En Pahalı Şirketlerin Derecelendirmesinde Yine İlk Sırada

featured

Yandex, Rus İnternet’teki en pahalı şirketlerin derecelendirmesinde yine ilk sırada yer aldı. Sıralamada Türk işadamı ve  Mail.Ru Group’un foodtech projelerinin geliştirilme stratejisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Güvenç Dönmez’in yöneticilik yaptığı dağıtım servisi olan Delivery Club de 9. sırada yer aldı.

ABD merkezli Forbes dergisi tarafından derlenen, Rus İnternet’teki en pahalı 30 şirketin derecelendirmesinde üst üste üçüncü kez Yandex birinci oldu. Yandex’in maliyeti 22.98 milyar dolar olarak değerlendiriliyor. 2020 yılında şirketin değeri 14.6 milyar dolardı.

İkinci ve üçüncü sıralar, çevrimiçi perakendeciler Wildberries ve Ozon tarafından paylaşıldı: Değerleri sırasıyla 14,52 milyar dolar ve 10,58 milyar dolar olarak belirtildi.

Forbes’in sıralaması şöyle

Yandex – 22,98 milyar dolar

Wildberries  – 14,52 milyar dolar

Ozon – 10,58 milyar dolar

Mail.ru Group – 6 milyar dolar

Avito – 4,9 milyar dolar

1C – 2,28 milyar dolar

Lamoda – 2.276 milyar dolar

HeadHunter – 1,6 milyar dolar

Delivery Club  – 1,5 milyar dolar

AliExpress Rossiya – 1.1 milyar dolar

Bu yılki derecelendirme, hizmetlerini İnternet üzerinden sunan ve gelirlerini orada oluşturan şirketleri kapsıyor. Aynı zamanda, derecelendirme, gelirlerinin% 50’sinden fazlasını Rusya dışında olan veya kullanıcılarının% 50’sinden azına sahip olan şirketleri içermemekte. Forbes, bu nedenle Playrix veya Telegram gibi şirketlerin reytinge dahil edilmediğini açıkladı.

Bu arada, Delivery Club yöneticisi Güvenç Dönmez, konuyla ilgili duygularını kendi sosyal medya sayfasında şöyle aktardı: “Forbes, Delivery Club’ı 1,5 milyar dolar olarak değerlendirdi ve onu Rusya’daki en 10 teknoloji şirketleri arasında sıraladı. Şirket değerlemesi nihai hedef değil, müşteriler, restoran ve gıda ortakları ve çalışanlar için yarattığımız değerin sonucudur. Memnun olduk ama kibirli veya kendini beğenmiş değiliz. Liderlik pozisyonumuzu artırmak için yeniliğe ve müşteri hizmetlerine odaklanmaya devam edeceğiz. Bu, şirketi elit lige taşıyan ekibimiz için güzel bir kanıttır. Çok teşekkürler!..Bu sadece başlangıç!”

Fuad Safarov, Moskova.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yandex, Rus İnternet’teki En Pahalı Şirketlerin Derecelendirmesinde Yine İlk Sırada