Yargıtay’ın WhatsApp Mesajları Kararı

featured

Yargıtay’ın son dönemde verdiği bir karar, hukuki süreçlerde WhatsApp yazışmalarının rolünü önemli ölçüde değiştirdi. Bursa 3. Ticaret Mahkemesi’nde ele alınan bir alacak davasında, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, WhatsApp mesajlarını bağımsız bir delil olarak kabul etme yoluna gitti. Bu durum, daha önceleri sadece yardımcı delil olarak değerlendirilen bu tür mesajların, hukuki süreçlerde daha etkin kullanılabilmesinin önünü açıyor.

Davaya ilişkin süreç incelendiğinde, bir tarafın alacak talebini desteklemek için WhatsApp yazışmalarını sunmasıyla başladı. Ancak ilk etapta, mahkeme bu yazışmaları ana delil olarak görmeyerek davayı reddetti. Yargıtay’ın bu kararı değiştirmesiyle, WhatsApp mesajları artık kendi başına geçerli bir delil olarak kabul edilebilecek.

Yargıtay'ın WhatsApp Mesajları Kararı

Bu önemli kararla ilgili olarak Avukat Serkan Günel, “Burada delili sunan kişi, bu yazışmanın bir tarafı olması gerekiyor ve kendisinin kaydediyor olması lazım ki delil olarak sunabilsin çünkü elektronik ortamdaki deliller her zaman oluşturabilir delillerdir” şeklinde konuştu. Ayrıca Günel, WhatsApp gruplarındaki yazışmaların da, konuşmanın bir tarafı olan kişiler tarafından mahkemede delil olarak sunulabileceğini belirtti.

Günel, ayrıca “Özel hukuk, alacak, boşanma davalarında kişinin aldattığına ilişkin, mal kaçırdığına ilişkin yazışmaları delil olarak kabul ediliyor” ifadesini kullandı. Uzmanlar, Yargıtay’ın bu kararının örnek teşkil etmesine karşın, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilebilmesi için ilk olarak bilirkişi tarafından incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Bu gelişme, dijital delillerin hukuki süreçlerde giderek daha fazla yer bulmasının bir işareti olarak görülebilir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yargıtay’ın WhatsApp Mesajları Kararı