Yassıada özelleştiriliyor

featured

Yassıada özelleştiriliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassı Ada’da yapılan Katre Island Otel, zarar ettiği gerekçesiyle devredilecek.

Odatv’nin haberine göre; Yap-İşlet-devret projesi kapsamında 2018 yılında hizmete açılan otel, 4 yıl sonra kapılarını müşteriye kapattı.

Otele telefonla ulaşarak rezervasyon yaptırmak isteyenlere “Tadilatta olduğumuz için kapalıyız” yanıtı verilerek oda satışı yapılmıyor. İnternet üzerinden de oda satın almak isteyen kişiler “Müsait oda yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

Odatv, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş’e otelin devredilmesi kararını sordu.
Olayı doğrulayan Ömür Gebeş, “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmeler başlamıştır” dedi.

Ömür Gebeş Odatv’ye gönderdiği yazılı yanıtta şunları söyledi:

“Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. olarak daha önce birçok kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın restorasyonu projesine de talip olduk. Bu kapsamda çalışmaların başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari kaygı gütmeden adadaki kültürel, tarihi mirasa sahip çıkmayı ve bu mirası tekrar kamuya kazandırmayı amaç edindik. Şirketimiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmelere başlamıştır.”

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yassıada özelleştiriliyor