Yazıcıoğlu Semozyumla Anıldı

featured

MUHSİYAD (Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Derneği) tarafından bugün, 25 Mart tarihinde düzenlenen 8.Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu’na MUHSİYAD Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici’nin yanısıra birçok konuşmacı ve dinleyici katıldı.

Türk Dünyası ve Birlik konulu sempozyum, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu için Kur’an-ı Kerim okunarak başladı ve arkasından saygı duruşunda bulunuldu.

Anma töreninin ardından ‘Türk Dünyası ve Birlik’ adlı panel başladı. Paneli Prof. Dr. Orhan Kavuncu yönetti. Diğer panelistler olarak Dünya Uygur Kongresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ankara Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erkin Emet,  Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti’nin Başkanı Hanım Halilova, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, Avrupa Türk Birliği Başkanı Erol Yazıcıoğlu ve Irak Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Tütüncü de  hazır bulunanlar arasındaydı.

İlk konuşmacı Mehmet Tütüncü, “Irak Türkleri çok zorluklar çekti. Bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Irak Türkleri için anavatan Türkiye çok önemlidir, Türkiye düşerse bütün Türkler düşer. Eğer Türkiye’nin başına bir şey gelirse bizleri orada bir saat bile tutmazlar. Biz silahsız mücadelemize devam edeceğiz”dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti’nin Başkanı Hanım Halilova “Kadınlar gerekirse komutan da olur asker de olur. Ben 19 yaşında Elçibey’le birlikte Sovyetlere karşı dimdik ayakta durdum. Ruslar, camileri kapatıp içine hayvan koydular fakat kendi kiliseleri için bunu yapmadılar. Ben evden çıktığımda kefenimi yanıma almıştım ben bu yola kefenimle çıktım. Bakın 1974’te Kıbrıs Barış Harekatını yaptık. Elçibey bana dedi ki ‘Merak etme bize de yardıma gelecekler’. Var gücümle ben bu dava için çalışmaya devam edeceğim.”dedi.

Panelde konuşmasını yapmak için söz alan Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, “ Hepinize 3 yıldır Rus işgali altında bulunan, Sinop’a yaklaşık 330 kilometre uzaklıkta bulunan Kırım’dan selam getirerek başlıyorum.” dedi. Karatay konuşmasına Kırım Tatarlarının Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun yaşadıklarını anlatarak devam etti. Kırım’da, Rusların silah zoruyla yaptıkları sözde referandumu anlatarak, salondaki dinleyicilere Kırım’da yaşananları aktardı. Sözlerine şöyle devam eden Karatay “Sözlerimiz ne yazık ki ana medyada yer almıyor ancak böyle platformlarda yer alıyor. Merhum başkan Muhsin Yazıcıoğlu da Kırım için çok çalıştı. Kendisi 3 defa Kırım’a gelmişti. Milli Liderimiz Kırımoğlu ile fırsat buldukça bir araya gelmişlerdi. Rusya algı operasyonları ve koltuk vaat ederek meşruiyetini sağlama çalışıyor. Bizim en büyük düşmanımız cehalet. Cehaleti yenersek önümüzde kimse duramaz. Önümüzde İsmail Gaspıralı gibi büyük bir örnek var. İsmail Gaspıralı taşla, topla, tüfekle çatışmazdı o kalemle savaşırdı. Elbette cesaretle ve dik durarak Rusya’ya karşı savaşımız devam edecek.18 Mayıs 1944 tarihinde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadelede silaha teröre başvurmamış vatanlarına dönmüş bu insanların mücadeleleri için ne yazık ki büyük kanallara çıkıp açıklamalar yapan bir zat aynen şöyle dedi: ‘Türkiye 80 milyon dolarlık bir pazardan Kırım Tatarları için vazgeçmez’. Kırım Tatarlarının haklı davasına 80 milyon dolar fiyat biçti. Bizim mücadelemiz bu kişilerle de olacak. Rusya ayrıca Türkçe bilen gazetecileri de Türkiye’ye yolluyor. Burada algı operasyonları yapmalarını sağlıyor” dedi.

Panelin bitmesinin ardından katılımcılarla panelistler fotoğraf çektirip sohbet ettiler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yazıcıoğlu Semozyumla Anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.