Yedi İlde Kobani Olayları Operasyonu, 82 Gözaltı!

featured

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014’teki Kobani olayları nedeniyle soruşturma kapsamında aralarında 7 ilde eski HDP’li vekillerin de bulunduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

HDP’ye Operasyon

Gözaltı kararı verilenler arasında; MYK üyesi Alp Altınörs, eski milletvekili ve MYK üyesi Nazmi Gör, MYK üyesi Ali Ürküt, eski milletvekili ve MYK üyesi Altan Tan, eski milletvekilleri Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Beyza Üstün, MYK üyesi Gülfer Kaya, eski milletvekili Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen yer aldı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 18 kişi gözaltına alındı.

Kapsamlı Terör Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Örgüt özellikle 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş sonrası oluşan otorite boşluğunda; uluslararası ve bölgesel gelişmeleri kendi lehine kullanmış, Suriye topraklarında kendine alan açmış; Afrin, Kobani ve El Cezire adlı yerel kantonlar oluşturarak Suriye’nin kuzey doğusunda devletleşme arayışı içine girmiştir. PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü, Suriye’de oluşan bu yeni durumdan aldığı cesaretle, bölgede terör devleti kurmak amacıyla harekete geçmiş; terör örgütünün yöneticilerinin talimatları doğrultusunda Devletimizin bağımsızlığını zayıflatmak, birliğini bozmak veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmak için yeni bir strateji uygulamaya başlamıştır” denildi.

Gözaltı Kararı Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2014’te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden 18’i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile MYK üyesi Nazmi Gör, MYK üyesi Ali Ürküt, MYK üyesi Gülfer Kaya mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi.

Kayyum Atanmayan Tek İl Kars’tı

İçişleri Bakanlığı tarafından, belediyelere yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında kayyum görevlendirilmesi yapılmayan tek il Kars’tı. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de Kobani olayları soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yedi İlde Kobani Olayları Operasyonu, 82 Gözaltı!