• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Yeni Başkan Naci Ağbal’dan Piyasalara Mesaj

featured

Cumartesi günü göreve gelen TCMB Başkanı Naci Ağbal, piyasaların ilk gününde yazılı bir açıklama yaptı. Ağbal, “19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır” dedi.

Piyasalara Mesaj Verdi

Merkez Bankası’nın yeni başkanı Naci Ağbal, haftanın ilk işlem gününde yazılı bir açıklama yaptı.

Fiyat İstikrarı Sağlanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirten Ağbal, “Bu doğrultuda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.” dedi.

Yeni Değerlendirmeler Yapılacak

19 Kasım’da yapılacak PPK toplantısıyla ilgili de mesaj veren Ağbal, “19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Göreve Başladık, Birlik Zamanı”

Geçen Cumartesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı. Ağbal’ın görevi devraldıktan sonra ilk mesajı “Göreve başladık, çalışma zamanı” olmuştu.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Başkan Naci Ağbal’dan Piyasalara Mesaj