Yeni Türk Devleti Kuruldu, Bayrağı Belirlendi! Elçibey’in Damadı İlan Etti

featured

Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli, 9 Mayıs 2020 tarihinde yeni bir Türk Devletinin kurulduğunu ilan etmişti. Şimdi de “Batı Azerbaycan Erivan (Revan) Cumhuriyeti” adlı yeni devletin bayrağı ilan edildi.

Şimdilik hiçbir ülkenin tanımadığı yeni Türk devleti, Ermenilerin Doğu Anadolu’da kurduğu “Batı Ermenistan” gibi sembolik bir devlet.

Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli, Batı Azerbaycan Türkleri tarafından kurulan yeni Türk Devleti Batı Azerbaycan Erivan Cumhuriyeti’nin bayrağının belli olduğunu açıkladı.

YENİ BİR TÜRK DEVLETİ KURULDU

Türkiye’de, Erciyes Üniversitesi’nde Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünden Prof.Dr. Gafar Mehdiyev, Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Temsilcisi Yasemin Karakoyunlu ve Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli’nin de içinde bulunduğu 40 Akedemisyen ve Politikacı tarafından ”Batı Azerbaycan Erivan Cumhuriyeti” isimli yeni bir Türk Devleti’nin kurulması çalışmalarının tamamlandığı 9 Mayıs 2020 tarihinde açıklanmıştı.

BATI AZERBAYCAN ERİVAN CUMHURİYETİ’NİN BAYRAĞI BELLİ OLDU

Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in damadı Agil Samedbeyli, ”9 Mayıs 2020 tarihinde yeni bir Türk Devletinin kurulduğunu ilan etmiştik. Batı Azerbaycan-Erivan Cumhuriyeti’nin bayrağı, kırmızı zemin üzerinde beyaz ay yıldız üste mavi altta yeşil renkli şerid olarak belirlendi. 4 Temmuz’u Bayrak Günü olarak belirledik. Yakında Revan göklerinde yükselecek olan Bayrağımız Anavatanımız ve halkımız için hayırlı olsun.” dedi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Türk Devleti Kuruldu, Bayrağı Belirlendi! Elçibey’in Damadı İlan Etti