Yeni Zelanda’da 50 Bin Kişilik Konser

featured

Koronavirüs salgınına karşı sıkı önlemler alan ve sınırlarını kapatan Yeni Zelanda’da normalleşme sürecine girdi.  Eden Park Stadyumu’nda 50 bin kişilik sosyal mesafesiz konser düzenlendi.

Yeni Zelanda’da ülkenin en büyük stadyumu olan Eden Park’ta Six60 isimli müzik grubunun konseri düzenlendi. Normale dönen ülkede konser sosyal mesafe olmadan ve maske takmadan düzenlendi.

Six60’in solisti Matiu Walters, “Kısıtlama altında olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. Oldukça berbattı. Ve tekrar konserde çalabilecek miyiz bilmiyorduk. Ama birkaç nedenden ötürü burada Yeni Zelanda’da şanslıyız” açıklamasını yaptı.

Grubun gitaristi Ji Fraser ise “İnsanların ne kadar heyecanlı olduklarını görmek, dışarıda olmaktan ve canlı müzik duymaktan ve onların acımasız bir yıldan uzaklaştığını görmek harikaydı. Çok özeldi. Normal hayatı özlemişiz” dedi.

Konsere katılan müzikseverler yerel medyaya , “İnsanlar olarak bir araya gelip aynı şarkıları birlikte söyleyebilmek bizim için çok önemli. Bize bir şeyin parçası olduğumuzu hissettiriyor” dedi.

Yeni Zelanda’da son 24 saatte sadece 1 corona virüs vakası tespit edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Zelanda’da 50 Bin Kişilik Konser