Yeni Zelandalı Terörist İtiraf Etti: Üçüncü Camiye de Saldıracaktım!

featured

Yeni Zelanda’da iki camide 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant’ın duruşmasında savcı, saldırganın eylemlerinde mümkün olduğunda çok kişiyi öldürmeyi planladığını açıkladı.

Geçen yıl Yeni Zelanda’da iki camide art arda ateş açarak 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant hakkındaki karar duruşması başladı.

Duruşmada savcı, Tarrant’ın üçüncü bir camiyi de hedef almayı planlamış olduğunu, eylemlerinde “mümkün olduğu kadar çok kişiyi öldürmeyi” hedeflediğini söyledi, bunu sağlamak için camileri yakmayı da düşündüğünü ekledi.

Hakkındaki 51 cinayet, 40 cinayete teşebbüs ve 1 terör suçlamasını kabul eden 29 yaşındaki Avustralya vatandaşı sanığın -muhtemelen indirimsiz- ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyor. Gerçekleşirse bu ceza, Yeni Zelanda tarihinde ilk kez verilmiş olacak.

Sanık bugün mahkeme salonunda katliamdan kurtulanlar ve ölenlerin akrabalarıyla da yüz yüze geldi.

Oğlu Atta Elayyan’ı saldırıda kaybeden Maysoon Salama Tarrant’a “Kendinde 51 masum canı alma yetkisi gördün. Senin gözünde tek suçları Müslüman olmaktı. Her türlü anlaşılabilirlik sınırını aştın. Seni affedemeyeceğim” diye seslendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Zelandalı Terörist İtiraf Etti: Üçüncü Camiye de Saldıracaktım!