Yeni Zelanda’nın İlk Mülteci Milletvekili Hırsızlık Suçlamaları Üzerine İstifa Etti

Yeni Zelanda'nın İlk Mülteci Milletvekili Hırsızlık Suçlamaları Üzerine İstifa Etti

Yeni Zelanda’nın “ilk mülteci milletvekili” olarak bilinen Golriz Ghahraman, lüks mağazalarda gerçekleştirdiği hırsızlık iddiaları sonrasında istifa etti. İran kökenli politikacı, suçlamaları kabul ettiğini açıkladı.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeşiller Partisi’nin adalet ve dış ilişkiler sözcüsü olan milletvekili Ghahraman, “iki hırsızlık suçlamasıyla” karşı karşıya. Bu suçlamalar, Auckland Bölge Mahkemesi tarafından ele alınacak.

Güvenlik güçlerinin belirttiğine göre, bu suçlamalar 21 ve 23 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşen hırsızlık vakalarıyla ilişkili. Ghahraman, 1 Şubat’ta mahkemede ifade verecek ve bu duruşmada hırsızlık suçlamalarını kabul ettiğini ifade etti.

İran asıllı milletvekili, yaşadığı stresin kendisini karakter dışı davranışlara sürüklediğini belirtti. “İşimle ilgili stresler beni tamamen karakterimin dışında davranmaya itti” diyen Ghahraman, “İnsanlar haklı olarak seçilmiş temsilcilerinden en yüksek standartlarda davranışlar beklemeli. Ben yetersiz kaldım. Özür dilerim.” şeklinde konuştu.

Ghahraman, hırsızlık olayları hakkında, “Bu açıklayabileceğim bir davranış değil çünkü hiçbir şekilde mantıklı değil ve tıbbi değerlendirmeden sonra iyi olmadığımı anlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi’nden yapılan açıklamada, Ghahraman’ın sorumluluk aldığı ve özür dilediği vurgulandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeni Zelanda’nın İlk Mülteci Milletvekili Hırsızlık Suçlamaları Üzerine İstifa Etti