Yeniden Refah Partisi, AKP’den İstediği Belediye Sayısını Açıkladı

Yeniden Refah Partisi, AKP'den İstediği Belediye Sayısını Açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, AKP ile yürütülen yerel seçim pazarlıklarında partisinin taleplerini dile getirdi. Aydal, Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli ve Sakarya büyükşehir belediyeleri dahil olmak üzere 2 büyükşehir, Kütahya ve Bilecik illeri ile 35 ilçe belediyesi talep ettiğini açıkladı.

Doğan Aydal, “İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik” ifadelerini kullandı ve partisinin oy oranına göre haklı talepleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP’nin MHP’ye bıraktığı belediyeleri hatırlatarak, Yeniden Refah’ın da benzer beklentilere sahip olduğunu belirtti.

Aydal, AKP’nin, Yeniden Refah Partisi olmadan 76 ilçeyi kazanamayacağını iddia ederek, bu ilçelerden 35’ini talep ettiklerini anlattı. Ancak, ikinci toplantıda durumun değiştiğini ve AKP heyetinin YRP’ye belediye meclis üyelikleri teklif ettiğini söyledi. Öte yandan, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, YRP’nin kendilerinden 100 belediye talep ettiğini iddia etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeniden Refah Partisi, AKP’den İstediği Belediye Sayısını Açıkladı