Yılmaz Güney’in Ailesi Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Yılmaz Güney'in Ailesi Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın katıldığı bir Youtube yayınında Yılmaz Güney için ‘tam bir lümpen serseri’ ifadelerini kullanması üzerine Güney Ailesi avukat aracılığıyla Ümit Özdağ hakkında “kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddialarıyla Şile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Güney Ailesi’nin avukatı Bişar Abdi Alınak, Özdağ’ın sözlerinin basit bir hakaret suçu olmadığını suç duyurusunda şu ifadelerle dile getirdi:

“Yılmaz Güney Umut filmi ile sinema tarihinde gerçekçilik akımını başlatan, 1971 olaylarında mazlum halkların yanında saf tutan mücadele eden, halkların kardeşliği ve eşitlik için kendini ortaya koyan dünya sinemasında da saygınlık yaratan öncü bir kişilikti. Bu sebeple bazı karanlık odaklar Yılmaz Güney’in saygınlığına gölge düşürmek için beyhude bir çaba içine girmeyi görev addetmişlerdir. Şüphelinin suça konu eylemi de bu yönüyle değerlendirilmeli. Zira suça konu eylemin cezalandırılması ve sonuçları basit bir hakaret suçu olarak değerlendirilmemeli. Burada Türkiye sinema tarihine damga vurmuş dünya markası bir sinema dehasının ve temsil ettiği değerlerin korunması da amaç edinmeli. Bu sebeple savcılık makamı soruşturmayı yaparken toplumsal değerleri ve müteveffanın kişilik haklarını da koruması gerektiği gerçeği ile hareket etmesi fevkalade önem arz etmekte.”

Kim ki Bu Yılmaz Güney?

Film oyuncusu, senaristi, yönetmeni ve yapımcısı olan Yılmaz Güney, geçmişte çeşitli suçlardan defalarca kez hapse girmiş, hapishaneden kaçıp yakalanmıştı. Kendisini yakından tanıyan isimlerin anlattığı çeşitli anılarda eşine şiddet uygulaması, eşinin başına bardak koyup gerçek mermi ve tabancayla bardağı vurması gibi pek çok korkunç eylemin sahibiydi. Film yapımcısı Abdurrahman Keskiner, Yılmaz Güney’in eşine şiddet uygulamasını şu sözlerle ifade etmişti: “Nebahat’a ne zaman uğrasam ağzı burnu kan içinde. Hatta birinde Yılmaz Güney, Nebahat ile tartıştıktan sonra otomobiline binerek onu hastanelik etmişti”

Yumurtalık hakimi Sefa Mutlu’yu 13 Eylül 1974 yılında kafasından uzak mesafeden atışla vurarak öldürmüş bu sebepten 19 yıl hapis cezası almıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yılmaz Güney’in Ailesi Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu