YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? 2023 YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı?

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? 2023 YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı?

Üniversite sınavına giren milyonlarca öğrenci, 20 Temmuz’da YKS sonuçlarını öğrendi. Şimdi ise sırada üniversite tercihleri var. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih kılavuzu açıklandı mı? Üniversite adaylarına hangi tavsiyeler verilebilir? İşte bu soruların cevapları…

YKS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle gerçekleştirebilecek.

YKS Tercih Kılavuzu Nereden İndirilebilir?

ÖSYM, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu da internet sitesinde yayımladı. Kılavuzda, üniversitelerin bölüm ve programlarının kontenjanları, puan türleri, taban puanları, başarı sıraları ve koşulları yer alıyor. Adaylar, kılavuzu dikkatlice inceleyerek tercihlerini belirlemeliler.

YKS Tercih Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Aygün, adaylara tercih sürecinde önemli tavsiyelerde bulundu. Adayların öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalarını, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalarını istediAyrıca adayların tercih sürecinde profesyonel destek almalarını ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmelerini önerdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YKS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? 2023 YKS Tercih Kılavuzu Açıklandı Mı?