YÖK Öğrenciler İçin Anket Açtı

featured

YÖK, Bahar Dönemi’yle ilgili online veya yüz yüze yapılması kararında da etkili olacak anket çalışmasını bugün başlattı. Anket, Perşembe günü 17:00’a kadar sürecek. Sonuçlar, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna gidecek.

Öğrenci” ve “akademisyenler”e yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılan anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da yardımcı olacak.

YÖK‘ün “Online Eğitim” anketini erişime açmasının ardından, aktif olarak üniversitede okumayan kişilerin de ankete katılabilmesi tartışma konusu oldu.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “2020 yılı Bologna Süreci Uygulama Raporu’na göre Türk yükseköğretim sistemimiz 2020 yılında 5 alanda 5 üzerinden 5 tam puan aldı” açıklamasında bulundu.

Saraç “Rapordaki tespitler göstermektedir ki ülkemiz yükseköğretimi son yıllarda büyük bir gelişme göstererek Avrupa ülkeleri arasında birçok alanda öne çıkmayı başarmıştır. Türk yükseköğretim sisteminin son yıllarda gittikçe geliştiği ve hızlı bir iyileşme sürecinde olduğu artık bizim ifademiz olmaktan çıkarak Bologna sürecinin bakanlar zirvesinde de tescillenmiştir. Bu gelişme ciddi bir planlama ve çalışmanın eseridir. Önümüzdeki dönemde yükseköğretim sistemimizin Avrupa yükseköğretim alanında rekabet gücünü artırmak için bazı alanlarda yeni tedbirler alacak ve inşallah iyileştirmelerin devamını sağlayacağız”  sözlerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YÖK Öğrenciler İçin Anket Açtı