YÖK’ten üniversitelerde ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması

featured

YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. YÖK ayrıca, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin “kayıt dondurma” hakkından yararlandırılmasını da kararlaştırdı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8.2 milyon üniversite öğrencisinin 1 yıldır beklediği açıklamayı yaptı. Sıkı tedbirler alınıp, öğrenciler gruplara ayrılıp seyreltilerek uygulamalı dersler yüz yüze kampüste yapılabilecek. Teorik derslerin on-line işlenmesi tavsiye edilirken, isteyen öğrenci kaydını dondurabilecek.

Üniversitelere gönderilen resmi yazıda, Sağlık Bakanlığı’nın dönem ortasında konuya ilişkin tekrar bir değerlendirme yapacağı belirtildi.

Dün gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine ilişkin, ”Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK’e iletilmiştir” ifadelerine yer vermişti.

ORTAK AÇILIŞ YOK

Üniversitelerin bütün illere dağıldığını, her biri için farklı şart ve imkanlar olduğunu anlatan YÖK Başkan Saraç,, tüm üniversiteler için aynı tedbir ve kararları uygulamanın doğru olmadığını söyledi. Üniversitelere iletilen, “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Raporu” kapsamında salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar yapabilmeleri için üniversitelere serbestlik tanındığı kaydedildi.

konulu porno izle

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YÖK’ten üniversitelerde ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması