YRP’nin talebine AK Parti’li Özlem Zengin yanıt verdi : “6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir”

featured

YRP’nin talebine AK Parti’li Özlem Zengin yanıt verdi : “6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir” AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi’nin kaldırılmasını istediği 6284 sayılı kanunun kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) cumhur ittifakına katılmak için kadına şiddetle mücadeleye yönelik 6284 sayılı kanunun değiştirilmesini şart koşmuş ve bunun kabul edildiğini savunmuştu.

AA’nın yaptığı haberde, AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, CHP’nin bu konuya dair sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yeniden Refah Partisinin görüşüdür. Sayın bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi ‘Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.’ 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK’lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir.”

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, ’ cumhur ittifakı ‘na katılmak için 30 maddelik taleplerini ilettiklerini ve “Hiçbir problem yok” yanıtını aldıklarını söylemişti. YRP’nin taleplerinden biri de ‘ Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu ’nun kaldırılması.

YRP, şart listesinin 15’inci maddesinde bu isteği şöyle dile getirmişti: “ İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin TBMM’de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı yasanın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması .”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan şu açıklama gelmişti: “ 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.”

A Haber’e konuşan AK Parti Genel Başkanı Vekili Binali Yıldırım ise YRP’yle ters düşecek yanlarının bulunmadığını kaydetmişti.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YRP’nin talebine AK Parti’li Özlem Zengin yanıt verdi : “6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir”