Yunan Rahipten Ayasofya İtirafı: “Türkler Olmasaydı…”

featured

Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, “Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ayasofya’nın camiye dönüştürülme kararını değerlendiren Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini istavroz çıkararak kutladı.

İşte Papanikolaou’nun EHA medyada yer alan ve dikkat çeken o açıklamaları:

“Türkler nerede vardıysa hep daha iyilerdi. Bizim için utanç verici ama bu gerçek Girit’te daha iyi manastır sistemi vardı. Girit’te Türkler bir tane bile manastır kapatmadı ama Yunanistan’da Othonas’ın emri ile çok sayıda manastır ve kilise kapatıldı. Azizlerin hatıraları gümüş kutulardan çıkarılıp hükümet için maaşa dönüştürüldü.

Aynı zamanda Türkler hüküm sürerken insanlar kolayca dinlerini yaşayabiliyordu. Bu yüzden insanlar ‘Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmeyi tercih ederim’ diyor. Bana kalsa ikisi de görülmesin ama biri seçmek zorunda olsam Latin yerine Türk seçerim.

Şimdi çok üzgün olduğunuz Ayasofya olayına dair. Şükürler olsun. Şimdi söyleyin, 24 saat boyunca Ayasofya’ya kaç tane çıplak turist giriyordu. Sayısızca. İç çamaşırı göstere kısa eteklerle. Yalan mı söylüyorum? Çünkü müzeydi. Ve tüm o kirli turistler umursamadan ve saygısızca giriyordu. Şimdi ayakkabı olmadan gireceksin. Bu saygı değil mi? Çıplak mı gireceksin? Hayır. Uzun bir elbise ve başörtüsü ile gireceksin. Belki de bunu bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz.

Şimdi Ayasofya için üzgünüz diyorlar. Ayasofya’yı koruyan Türkler olmasaydı Ayasofya düşerdi. Düşerdi.. Böyle büyük bir yapıyı kim koruyacaktı? Türkler korudu!”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yunan Rahipten Ayasofya İtirafı: “Türkler Olmasaydı…”