• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Yunanistan Çaresiz! İsrail’den Yardım Dileniyorlar

featured

Türkiye’nin Akdeniz’deki çalışmaları sonrası çaresiz duruma düşen Yunanistan’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Alexandros Diakopoulos, “Türkiye, EastMed boru hattı konusunda Atina’yı teslim almayı başarabilirse İsrail için İran’dan daha büyük tehdit haline gelir” diyerek Ocak ayında ticari ortaklık imzaladıkları İsrail’i yanına çekme çabasına girdi.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmaları son sürat devam ederken Yunanistan’dan çaresizliklerini gözler önüne seren bir açıklama geldi. Yunanistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Alexandros Diakopoulos, “Türkiye, EastMed boru hattı konusunda Atina’yı teslim almayı başarabilirse İsrail için İran’dan daha büyük tehdit haline gelir” ifadelerini kullanarak İsrail’i yanına çekme çabasına girdi.

“İSRAİL BİR NOKTADA ACI ÇEKECEKTİR”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in geniş bir heyetle resmi ziyarette bulunduğu İsrail’de, i24News televizyon kanalına konuşan Aleksandros Diakopoulos, İsrailli yetkililere Türkiye uyarısında bulundu. Diakopoulos, “Eğer Yunanistan teslim olursa, eğer bizi köşeye sıkıştırmayı ve resimden çıkarmayı başarırlarsa, o zaman İsrail bir noktada acı çekecektir. Türkiye, İsrail için İran’dan daha büyük bir tehdit haline gelir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Yunan lider Kiriakos Miçotakis, İsrail’le Doğu Akdeniz’de yürütülen enerji projelerini görüşmek amacıyla, aralarında savunma ve turizm bakanlarının da olduğu altı bakan ve geniş bir heyetle bu hafta Kudüs’e gitmişti. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs, ocak ayında Doğu Akdeniz gazının taşınmasına ilişkin ‘EastMed’ anlaşmasını imzalamıştı. Buna tepki gösteren Türkiye, Doğu Akdeniz’e sondaj gemilerini göndermişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yunanistan Çaresiz! İsrail’den Yardım Dileniyorlar