Yunanistan’dan Büyük Ayıp! İbadethaneyi Kapatacaklar

featured

Yunanistan, ülkede Müslümanlara ait olan manevi mekanlara yönelik tahrip faaliyetlerine devam ediyor. Başkent Atina yakınlarındaki Pire’de Müslümanların mescit olarak kullandığı bir ibadethanenin gerekli izin belgelerinin bulunmadığı bahanesiyle kapatılacağı açıklandı.

YUNANİSTAN MÜSLÜMANLAR DERNEĞİ: ENDÜLÜS CAMİSİ KAPATILACAK

Yunanistan Müslümanlar Derneğinden yapılan açıklama ile 1989 yılından bu yana Pire Limanı yakınlarında bulunan ”Andalusia (Endülüs)”adlı mescidin, Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından alınan kararla kapatılacağı açıklandı.

“MÜSLÜMANLAR KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİKTEN ÇOK UZAKTALAR”

Açıklamada mescitin konumu itibarıyla birçok turistin de ibadet etmesine olanak sağladığı, şu ana kadar herhangi bir şikayet olmadığı ifade edildi. Aynı zamanda kapatma kararıyla dini özgürlüklerin baskılanmasının hedeflendiği aktarıldı. Açıklamada, ”Müslümanlar, maalesef kanun önünde eşitlikten çok uzaktalar” ifadelerine yer verildi.

AVRUPA’NIN İBADETE AÇIK CAMİSİ OLMAYAN TEK BAŞKENTİ

Avrupa’nın ibadete açık camisi olmayan tek başkenti Atina’daki Müslümanlar, namazlarını kendi imkanlarıyla oluşturdukları ibadet yerlerinde kılıyor. Ayrıca, Atina’da yapımı tamamlanan ilk resmi cami, çeşitli engellerle hala ibadete açılamıyor. Geçen yıl haziran ayında basın mensuplarına tanıtılan camide ilk namazın eylül ayında kılınması planlanıyordu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yunanistan’dan Büyük Ayıp! İbadethaneyi Kapatacaklar