• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Yunanlardan Cihat Yaycı’ya ölüm tehdidi!

featured

Geliştirdiği FETÖmetreyle, TSK’daki kripto fetöcülerin tespiti konusunda büyük başarılara imza atan Tümamiral Cihat Yaycı’ya Yunanlardan ölüm tehdidi geldi. Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre Yunanistan’ın 16 adayı antlaşmalara rağmen silahlandırması ve ülkenin taleplerini soru-cevaplı olarak dile getirince Yunan basının hedefi oldu. Amirale ölüm tehditlerine varıncaya ağır hakaretlerde bulunuldu.

18 adamız ve iki kayalığın Yunanistan tarafından işgal edilmesinin yanı sıra, antlaşmalarla silahlandırılmaması, asker bulundurulmaması kabul edilen 16 Yunan adasında ise buna uyulmadığı ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Doç.Dr Cihat Yaycı’nın soru-cevaplı “Yunanistan Talepleri” adlı kitabı Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlandı.

Kitapta, Yunanistan’ın, gayri askeri statüde olmasına rağmen haksız, hukuksuz, antlaşmalara aykırı olarak 23 adadan 16’sında asker bulundurduğunu, ağır silahlar olduğunu belgelere dayalı olarak yazdı.

Kitap, Yunanistan basınını ayağa kaldırdı ve Tümamiral Yaycı’ya ağır hakaretler edildi, ölüm tehditlerinde bile bulunuldu.

“Türkiye’de kan akacak”, “Askerler kaçırılacak ve öldürülecek”, “Türkiye’de bıçaklar çekildi” başlıklarının da kullanıldığı bir sitenin ise Yunan İstihbarat Servisinin kontrolünde olduğu öne sürüldü.

16sında asker var
Yunanistan’ın yüksek tirajlı gazetelerinin yanı sıra çok izlenen televizyonlarında, internet sitelerinde konu edildi. Televizyon programlarında “Askeri uzman” olarak çıkarılan kişiler, Yaycı’yı hedef aldı, “Türkler Ege’yi işgal etme planı yapıyor.

Tümamiral Cihat Yaycı aracılığı ile bu plan deklare oldu. Türk Tümamiral 23 Yunan adasının egemenliğinden şüphe duyuyor” başlıklarını kullanıp, komutana ağır hakaretlerde ve tehditlerde bulunuldu.

Bazı tartışma programlarında, “Yunanlılar her ne kadar Türkiye’nin Egeyi işgal planlarına karşı dinamik bir şekilde tepki gösterseler de Türk Tümamiralin, Türk Deniz Devletine yönelik açıklamalarına bir göz atmakta fayda var.

Türk Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ‘Yunanistan’ın Talepleri – Ege’deki sorunlar sorular ve cevaplar’ isimli kitabında aralarında Rodos ve Meis adalarının da bulunduğu 23 Yunan Adası’nın egemenliğinin şüpheli olduğunu söylüyor” denildi.

Tümamiral Yaycı’nın kitabına göre Doğu Ege’de bulunan 12 adaları da içeren 23 ada ve Meis adasının 1923’te Lozan ve 1947 Paris Antlaşması ile adalarda askeri bir tesis kurmama ve tamamen askersizleştirme koşuluyla Yunanistan’a verildiği, buradaki amacın Türkiye’nin güvenliği olduğu Yunan basınında yer aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yunanlardan Cihat Yaycı’ya ölüm tehdidi!