Yüzde 70 Ölümle Sonuçlanan Kedi Mamalarını Geri Çağrıldı

featured

İngiltere’de, Türkiye’den de satın alınabilen ünlü bir kedi maması markasının ürünleri, kedilerde ölümcül pansitopeni hastalığına neden olduğu gerekçesiyle geri çağrıldı.

Gıda Standartları Ajansı (FSA), Nisan 2021’den bu yana 130’u aşkın kedinin pansitopeni hastalığı nedeniyle öldürüğünü belirterek, kedi sahiplerini Fold Hill Foods tarafından üretilen mamaları evcil hayvanlarına vermemeleri konusunda uyardı.

Pansitopeni, kedilerde  iştahsızlık, diş eti kanaması, morarma, ateş ve burun kanamaları belirtiğini göstererek kısa sürede öldürüyor.

Kraliyet Veteriner Koleji (RVC), bu hafta pazartesi günü itibariyle yüzde 70 ölüm oranına sahip 278 kedi pansitopenisi vakası bulduklarını açıkladı.

Kedi firması  “Paylaşılan verilere göre, çoğu kedi bir veteriner tarafından görülmeden önce yaklaşık iki gün boyunca bazı spesifik olmayan işaretler gösteriyor. Yaygın belirtiler uyuşukluk ve iştah kaybıdır, ancak bazı durumlarda spontan kanama veya morarma belirtileri görülüyor. Kedi sahiplerinin, veteriner hekimleriyle iletişime geçmelerini tavsiye ediyoruz”  açıklamasını yaptı.

Kraliyet Veteriner Koleji (RVC) “Mama ile bu bariz ilişki göz önüne alındığında, FSA’nın ürün geri çağırma bildirimini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kedilerde pansitopeninin nedeni olarak mamayı kesin olarak belirlememiş olsak da, konuyu araştırmak ve evcil hayvan maması endüstrisi ve düzenleyici kurumlarla bağlantı kurmaya devam ediyoruz. Bu oldukça ciddi bir durum.” uyarısını yaptı.

Fold Hill Foods genel müdürü Ben Mankertz ise “Kedi sahipleri olarak, bu durumun aileler için ne kadar üzücü ve stresli olduğunu tamamen anlıyoruz ve mamaın neden olduğu doğrulanmasa da şimdiden önlem almaya çalışıyoruz” sözlerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yüzde 70 Ölümle Sonuçlanan Kedi Mamalarını Geri Çağrıldı