Zafer Partisi Ankara Adayı Bartu Soral’dan Konut Sorunu Açıklaması

Zafer Partisi Ankara Adayı Bartu Soral'dan Konut Sorunu Açıklaması

Zafer Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bartu Soral, Ankara’daki konut sorunu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Soral, şehirde yaşayan dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarını sağlama sözü verdi.

İşte Soral’ın açıklamasından önemli bölümler:

Ankara’da son üç yılda konut fiyatları yüzde 450 oranında arttı. Her yerde inşaat var ama gördüğünüz inşaatlar lüks konut; şehrin merkezinde, gökdelen ve AVM’lerin etrafında zenginlere yapılan konutlar. Dar ve orta gelirli vatandaşın alabileceği, bırakın almayı kiralayabileceği konut kalmadı. Ankapark’a harcanan 800 milyon dolarla dar ve orta gelirliye 12 bin konut yapardık. Belediye başkanı Mansur Yavaş da sosyal konut yapmadı. Giden gelen sisteme, müteahhite çalışıyor. Arada da çorba dağıtarak sosyal belediyecilik görüntüsü veriyor. Bir metre metro yapamayan Mansur Başkan bin tane bile konut da yapamadı. Hakikaten Yavaş..

Ankara’nın çeperlerine bahçe kentler projesiyle yeni yaşam alanları oluşturacağız. Şehir ve bölge plancılığının duayen isimleri ile hazırladık. Zemin artı üç kat, yeşil alanı, geniş parkları ve yürüyüş yolları olacak. Atatürk’ün 1928’de hazırlattığı plana benziyor. Onun günümüz şartlarına uyarlanmış hali. Bu projeye ek olarak ekonomik kalkınma projemiz de hazır. Yakında onu da açıklayacağım. Zaten bahçe kentler projesiyle entegre bir ekonomik kalkınma programı ile Ankaralıya yeni yaşam ve istihdam imkanını aynı bölgede sunuyoruz.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zafer Partisi Ankara Adayı Bartu Soral’dan Konut Sorunu Açıklaması