Zafer Partisi İstanbul Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfını Ziyaret Etti

Zafer Partisi İstanbul Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfını Ziyaret Etti

Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, İl Başkanı Erdoğan Erhan ve beraberindeki heyet, Fatih’in Topkapı semtinde bulunan Ahi Kültürünü Araştırma ve Eğitim Vakfı’nı ziyaret etti.

Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfına ziyaret için geldiği esnada vakıf mensuplarının da tavsiyeleri ile yerleşkenin hemen yanında bulunan Yavuz Sultan Selim’in damadı, Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi olan Fatma Sultan’ın eşi Kara Ahmet Paşa’nın türbesi önünde dualarda bulundular. Vakıf binasına girdiklerinde ahilik geleneği için temel bir söz olan “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlâk ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” deyişi ile karşılandılar.

Karamahmutoğlu, sözlerine başlamadan önce Ahilik Vakfı yöneticilerinden Duran Demirbaş’ın konuşmalarını dinleyip ahilik ve Ahilik Vakfının gerçekleştirdiği icraatlar hakkında kendilerinden bilgi aldı. Duran Demirbaş, okullarda ahilik kültürü eğitimi verilmesi gerektiğinden ve bu yönde tiyatro, seminer gibi etkinlikler düzenlediklerinden bahsetti. Azmi Karamahmutoğlu da günümüzden yirmi sekiz yıl önce ahilik kültürü dersi aldığını belirterek ahiliği, “Bu (ahilik) bir Anadolu’da toplumsallaşma ve Anadolu’da devlet olma organizasyonu teşkilatlanmasıdır.” sözleri ile tanımladı. Aynı zamanda yaptıkları faaliyetler hakkında “Yaptığınız işler, devletin sürekliliği ve milletin devamlılığı açısından kıymetli. Dilerim daha fazla duyurabilir, yaygınlaştırabilir, bu kültürü verebilirsiniz.” diyerek çalışmalarını takdir ettiğini ve desteklediğini duyurdu. Ahilik Vakfı mensupları, ahiliğin Ticaret Bakanlığının ilgi alanı olduğunu ancak kendileri ile yeterli bağlantının kurulmadığı yönde sıkıntılarını dile getirirken Azmi Karamahmutoğlu, devletin bakanlığa atamış olduğu görevleri yerine getirmemelerini eleştirdi ve beraberinde “Ahilik niçin sadece Ticaret Bakanlığının ilgi alanına hapsedilsin ki? Kadın ve Aile Bakanlığı da Bacıyan-ı Rum olarak bunu sahiplenmeli. Hatta bir genel müdürlük, bir daire başkanlığı şeklinde yapılandırılabilir.” sözleri ile devletin ahilik kültürü üzerine daha fazla düşmesi gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi.

Ahiliğin Türk ahlâkı üzerine inşa edilmiş olduğunu belirttiği konuşmalarında Azmi Karamahmutoğlu, “Türk milliyetçiliği siyasal düşüncesini ülkü edinmiş olan kurumlar, memleketin sigortasıdır.” sözlerine yer verdi. Gün sonunda Ahilik Vakfı tarafınca gerçekleştirilen ‘’şed’’ kuşanma töreniyle Azmi Karamahmutoğlu’na ahilik kuşağı takdim edildi. Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfı mensupları ve misafirleri için yaşanabilir bir İstanbul için yenilik zamanı vaadini yineledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zafer Partisi İstanbul Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Ahilik Vakfını Ziyaret Etti