Zafer Partisi ve Ümit Özdağ, Sinan Oğan’ı mı destekleyecek?

featured

Memleket Partisi ile olan ittifak görüşmelerin sona ermesi ve Mansur Yavaş’ın adaylık açıklaması yapmaması üzerine Zafer Partisi‘nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimi için stratejisini cumartesi günü açıklayacak. Sabithaber‘in edindiği bilgilere göre Zafer Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ı destekleyecek.

Alınan bilgilere göre Özdağ ve Oğan arasındaki iletişim Mansur Yavaş’ın “göreve çağrılması”yla başlamıştı. Son birkaç gündür de Oğan’ın kurmayları ve Zafer Partisi yönetimi arasında ziyaretler ve görüşmeler hızlanmıştı. Son olarak bugün Oğan’ın Zafer Partisi’ni ziyareti ve Özdağ ile görüşmesinin ardından Oğan’a desteğin netleştiği belirtildi.

Türk Milliyetçisi Aday

Sinan Oğan, “Türk Milliyetçilisi” bir aday çıkmazsa bağımsız cumhurbaşkanı adayı olacağını, Türk Milliyetçilerini alternatifsiz bırakmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Türkiye İttifakı Partisi çatısı altında birçok siyasi partinin desteğiyle cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıştı.

12’den fazla parti destekliyor

Oğan’ı destekleyen partiler arasında Turan Hareketi Partisi, Ülkem Partisi, Milli Parti, Adaletin Aydınlığı Partisi, Yeni Yol Partisi, Vatan ve Özgürlük Partisi ve Vatan Severler Partisi başta olmak 12’den fazla parti bulunuyordu. Zafer Partisi‘nin desteğiyle birlikte Adalet Partisi ve Doğru Parti‘nin de Sinan Oğan’a destek vereceği düşünülüyor.

Ziyareti Özdağ duyurdu

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Zafer Partisi’ni ziyaretini Ümit Özdağ twitter hesabından duyurdu. Özdağ fotoğrafı “Sayın Sinan Oğan kardeşim ile sohbet ediyoruz.” sözleriyle paylaştı.

Sabithaber ÖZEL

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zafer Partisi ve Ümit Özdağ, Sinan Oğan’ı mı destekleyecek?