Zamlar Durmak Bilmiyor, Köprü ve Otoyola Zam Yapıldı

featured

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yap-işlet-devretlerde döviz kuru farkına göre, diğerlerinde ise enflasyona göre belirlenecek farkın ücretlere yansıtılacağını açıkladı. Arslan, “Yılbaşı itibariyle rakamları belirlemiş olacağız” açıklamasında bulundu.

Bakanlığın yıllık değerlendirmesini yaptığı sohbet toplantısında, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan Osmangazi, Yavuz Sultan Selim gibi köprülerde 2 Ocak kurunun esas olduğunu belirten Arslan, bir önceki yılın 2 Ocak tarihli kuru ile bu yılın 2 Ocak kuru arasındaki farkın esas olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra BM enflasyon endeksinin de dikkate alınacağını kaydeden Arslan, bu rakamlar üzerinden yapılacak hesaba göre, yeni geçiş ücretlerinin belirleneceğini söyledi. 2 Ocak 2017 tarihinde dolar kuru, 3.51 lira seviyesindeydi. Bu kapsamda, son dakikada kurda radikal bir düşüş olmazsa, özel sektör tarafından işletilen köprülere, zam yapılması kaçınılmaz olacak.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile kamu tarafından işletilen otoyollarda ise, enflasyon kadar artış yapılacak. Bu noktada üretici fiyatları endeksinin belirleyici olacağı kaydedilirken, yıl sonu ÜFE rakamının yüzde 17.5 civarında olması bekleniyor. Ancak köprü ve otoyollara artış bu düzeyde olmayacak. Köprü ve otoyollardan geçen araç sayısı, araçların niteliği, köprü ve otoyolların diğer özellikleri de dikkate alınarak, fiyat artışı yapılacak. Tüm bu kriterlere bakılarak yapılacak zammın yüzde 10 ile 25 arasında olması öngörülüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zamlar Durmak Bilmiyor, Köprü ve Otoyola Zam Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.