Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan Arasında Sosyal Medya Savaşı

Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan Arasında Sosyal Medya Savaşı

Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki uzun süredir devam eden soğukluk gündemde. Demirkubuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ikili arasında hiçbir zaman çok yakın arkadaşlık olmadığını belirtti ve “Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi” ifadesini kullandı.

Ceylan, üç yıl süren sessizliğini bozarak ilk kez Twitter üzerinden Demirkubuz’a mesaj attı. Ancak mesajında, Demirkubuz’un açıklamalarına karşı olumsuz bir üslup kullanarak, “Ne söylerse söylesin cevap vermeyeyim diyordum, ama bu üslup karşısında ne yazık ki bu artık mümkün değil” dedi.

Antalya Film Festivali ve Ödül Töreni

Demirkubuz, televizyon programında yaptığı açıklamada Ceylan’ın geçmişteki davranışlarına dair detayları paylaştı. “İklimler” filminin Antalya Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü aldığı gün Ceylan’ın tavrını anlatan Demirkubuz, “O sene kader ağlarını Antalya Film Festivali’nde ördü; En İyi Film ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok” şeklinde konuştu.

Üç Maymun İddiaları ve Cevap

Demirkubuz, Ceylan’ın “Üç Maymun” filmi ile ilgili iddialarına da cevap vererek, “Üç Maymun’u izlemedim. Adilik yapmasın. Çünkü ben ima etmem, bir şey varsa çat çat söylerim” ifadelerini kullandı.

Twitter Üzerinden Karşılıklı Mesajlaşmalar

Ceylan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya yanıt veren Demirkubuz, “Toplumun adalet duygusuna, muhalifim diye geçinen bu dangalakların gerçeğe merakına bir gram güvensem ve milletin diline düşmekten çekinmeseydim hesabı daha o zaman kapatır, seni de ‘milli kahraman’ yapardım. Tekrar söylüyorum otur oturduğun yerde ve dişini sıkmaya devam et” şeklinde sert bir cevap verdi.

İki yönetmen arasındaki gerilim, sinema dünyasında büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan Arasında Sosyal Medya Savaşı