• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Zeytullayev Açlık Grevini Sonlandırmayı Kabul Etmedi!

featured

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da tutuklanıp yasadışı olarak Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrine götürülerek yargılanan Kırım Tatarı Ruslan Zeytullayev, 18 gündür devam ettiği açlık grevine son vermeyeceğini, ancak sağlık durumundan dolayı namazı kılamayacak duruma gelirse açlık grevini durdurabileceğini açıkladı

Bugün, 21 Nisan Cuma günü, Ruslan Zeytullayev davasının incelenmeye devam ettiğini bildiren gazeteci Anton Namlyuk, “Ruslan Zeytullayev mahkeme salonuna getirildi. Bitkin gözüküyor. Avukatları açlık grevini sonlandırmaya ikna etmeyi çalıştı, ama Ruslan karar açıklanana kadar devam edeceğini söyledi. Emil Kurbedinov, Kırımoğlu’nun açlık grevi sırasında Saharov’un ona yazdığı mektubu hatırlattı. Ruslan, “Namaz kılamazsam açlık grevini sonlandırmaya hazır olacağım, örneğin bayılmaya başlarsam. Ama şimdilik hiç kaçırmadım” diye cevap verdi. Tutukevinde onu günde üç kez açlık grevini bırakmaya ikna etmeye çalışıyorlar” diye aktardı.

Gazeteci, bitkinliğine rağmen Kırım Tatar gencin son sözünü söylemeye kararlı olduğunu bildirerek, “Bugün ki tartışmalara Ruslan artık katılamıyor, gücü yetmiyor, fakat son sözünü söyleyecek. Mahkeme oturarak konuşmaya izin verdi” diye kaydetti.

Kırım Tatarlarına haksız muameleyi protesto etmek amacıyla 4 Nisan tarihinde süresiz açlık grevi başlatmıştı

Bilindiği gibi, Ruslan Zeytullayev Kırım Tatarlarına haksız muameleyi protesto etmek amacıyla 4 Nisan tarihinde süresiz açlık grevi başlattı. 14 Nisan tarihinde Zeytullayev ile görüşebilen avukat Emil Kurbedinov, siyasi tutuklu Ruslan Zeytullayev’in, ilan ettiği açlık grevi sonucunda sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı ambulans çağrıldığını bildirdi. Kurbedinov, 10 günden beri açlık grevini sürdüren Zeytullayev’in 6 kilo zayıfladığı ve zorla konuştuğunu anlattı.

Ukraynalı diplomatların görüşmesine izin verilmiyor

Bunun dışında Ukraynalı konsolosların Ruslan Zeytullayev ile görüşmesine izin verilmiyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna konsolosunun Ukrayna vatandaşı ile görüşmesi sağlanması talebiyle Rusya Federasyonu’na protesto notası gönderdi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, dün 18 Nisan’da, Ruslan Zeytullayev’a seslenerek Rusya’daki kanunsuzluğa dikkat çekebildiğini, bundan dolayı açlık grevine son verme çağrısında bulundu.

Kırımoğlu:Orada ölmeye gerek yok

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Tabii ki açlık grevi ilk önce, belirli bir sorun bağlamında kendisine karşı gerçekleştirilen kanunsuzluğa dikkat çekmeye yönelik. Zeytullayev bir şeylere ulaşabildi, kamuoyu konuyu öğrendi. Ama bu açlık grevi, vicdanı uyandırmaya yönelik, ancak Rusya denen ülkenin, en azından bu ülkenin yönetiminin vicdanı yok. Bundan dolayı açlık grevi belirli sınıra kadar sürdürülmeli, orada ölmeye gerek yok.” diye kaydetti.

Kayıtsız kalamayanlar Facebook’ta greve son vermesi için kampanya başlattı

Kayıtsız kalmayan Kırım Tatarları Facebook ağında Ruslan Zeytullayev’e açlık grevine son verme çağrıları yaptkları bir flashmob etkinliğini başlattı.

Etkinliğin başlatıldığını “Kremlin’in Kırımlı Siyasi Tutukluları” grubu bildirmesine rağmen, açlık grevine son verilmesi ile ilgili ilk çağrı mesajları etkinliğin başlatıldığının bildirilmesinden önce yayınlanmaya başladı.

Kaynak:Kırım Haber Ajansı (QHA)

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zeytullayev Açlık Grevini Sonlandırmayı Kabul Etmedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.