1. Haberler
  2. Kişiler ve Olaylar
  3. 15 Temmuz’da Ne Oldu? 15 Temmuz Gecesi Fotografları

15 Temmuz’da Ne Oldu? 15 Temmuz Gecesi Fotografları

featured

15-temmuz-darbe-gecesi.jpg

Vatandaşlar Sokaklara Çağırıldı

Saat 23.00- 00.00 arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşları, darbe teşebbüsünü protesto etmek için meydanlara davet etti. Bu dakikalarda meydanlara çıkmak için AKP teşkilatları SMS yoluyla, camilerde ezan yahut selâ okutturulabileceği, belediye başkanlarından da destek alınabileceği değerlendirildi ve bu yönde hazırlıklar yapıldı.

Ak Parti Genel Merkezi’nde tüm teşkilata, “ Sokaklara çıkmak için mesaj göndermeye hazırlıklı olun” talimatı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı müftüler aranarak, selâ ve ezan okumaya başlanılması için hazırlıklar yapılması ve müftülerden imamları hazır bulunmalarını istedi.

Saat 23.55’te İstanbul Atatürk Havalimanı’nda darbe girişiminde bulunanlar tarafından uçuş kontrol kulesine el konuldu ve uçuş trafiği durduruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sıralarda CNN Türk canlı yayınına bağlanarak, halkı sokağa çıkma ve darbe girişimine karşı mücadele etme çağrısında bulundu. Bu çağrının ardında halk darbecilere karşı direnmek üzere, meydanlara aktı. Darbe girişimine karşı muhalefet partililerde tepkilerini ortaya koydu. İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimine karşı açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’da Ne Oldu? 15 Temmuz Gecesi Fotografları