15 Temmuz’un Kahraman Gazisi: Fatih Eryılmaz

featured

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü’nin darbe girişiminde, Türkiye’nin birçok yerinde kahramanlık seviyesinde direniş gösterildi. O yerlerden birisi de Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki direnişti. Bu direnişinde sembol ismi, Fatih Eryılmaz oldu.

Darbe Girişimi Öncesinde FETÖ’nün Hedefindeydi
Fatih Eryılmaz, FETÖ’yle çatışmaya henüz Polis koleji yıllarında başladı. Meslek hayatında da sık sık FETÖ mensuplarının hedefinde yer aldı.

Ergenekon kumpasında ve daha sonra sözde İBDA-C üyeliğinden yargılandı. Yargılamaları sırasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Eryılmaz, buradan mezun oldu ve avukat cübbesini giydi. Eryılmaz’ın bu başarısı Hürriyet gazetesinde, “Kumpastan Avukat Çıktı” manşetiyle yer aldı. Yargılamalarında, kendisini savundu.

Ankara Emniyeti Önünde Destan Yazdılar
Fethullahçı Teröristler, darbe girişimindeki önemli hedeflerinden birisi Ankara Emniyet Müdürlüğü idi. FETÖcü teröristlerin tanklar ile kontrolü ele geçirme girişimine, polis panzerleri ve sivil araçlar siper yapılarak engel olunmuştu. Daha sonra FETÖcü teröristlerin silahlı saldırısına, polis eklipleri ellerindeki silahlarla karşılık vermişti. Gece boyunca Emniyet Müdürlüğü önünde 7 kahramanımız şehid oldu. Onlarca kahramanımızda gazi oldu. Gazilerimizden birisi de Fatih Eryılmaz idi.

Eryılmaz, Darbe Girişimini Anlatıyor

Fatih Eryılmaz Kimdir?

1979 doğumlu, aslen Eskişehir Han ilçeli olan Fatih Eryılmaz, evli iki çocuk babasıdır. Eryılmaz, 21 yıl Emniyet Müdürlüğünde çeşitli kademelerde görev yaptı. 15 Temmuz gecesi “Gazi” ünvanını aldı. Çeşitli siyasi partilerde görevler aldı. Şu anda Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO genel müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.

İLGİLİ HABER: 15 TEMMUZ’UN KAHRAMAN ŞEHİDİ: ÖMER HALİSDEMİR

İLGİLİ HABER: 15 TEMMUZ’DA NE OLDU? 15 TEMMUZ GECESİ FOTOĞRAFLARI

İLGİLİ HABER: 15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ? 15 TEMMUZ ULAŞIM  ÜCRETSİZ Mİ?

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
15 Temmuz’un Kahraman Gazisi: Fatih Eryılmaz