2023 Asgari Ücrette Ara Zam Heyecanı

2023 Asgari Ücrette Ara Zam Heyecanı

Asgari ücretli çalışanlar, Temmuz ayında yapılması beklenen ara zam oranını merakla bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 13 Haziran’da ilk toplantısını yapacak ve ara zam miktarını belirlemek için görüş alışverişinde bulunacak. Komisyonda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri yer alacak.

2023 yılında asgari ücret 8 bin 506 lira olarak belirlenmişti. Ancak enflasyonun yüksek seyri nedeniyle asgari ücretin gerçek alım gücü düştü. Bu nedenle asgari ücretli çalışanlar, seçim öncesi hükümetten ara zam talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücret konusunda sinyal vermişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise asgari ücrete refah payı verilebileceğini söylemişti.

Asgari ücrete yapılacak ara zam oranı, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 3 Temmuz’da açıklayacağı haziran ayı enflasyonu da dikkate alınarak belirlenecek. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. Asgari ücrete yapılacak ara zam oranının yüzde 30 civarında olabileceği kulislerde konuşuluyor.

Asgari ücrete yapılacak ara zam, sadece asgari ücretli çalışanları değil, diğer kesimleri de etkileyecek. Ara zamla birlikte işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, sosyal yardımlar, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi ödemeler de artacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2023 Asgari Ücrette Ara Zam Heyecanı