Karadeniz’de Dalga ve Rip Akıntısı Tehlikesi: 3 İlçede Denize Giriş Yasaklandı

Karadeniz’de Dalga ve Rip Akıntısı Tehlikesi: 3 İlçede Denize Giriş Yasaklandı

Sakarya’nın Karadeniz kıyısındaki Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde denizde tehlike çanları çalıyor. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun dalga ve rip akıntısı, denize girenleri boğulma riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Bu nedenle kaymakamlıklar, 3 ilçede denize girişleri yasakladı. Sahillerde görevli cankurtaranlar da bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyardı.

9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla sahillere akın eden vatandaşlar, denize giremedikleri için hayal kırıklığı yaşadı. Bazı vatandaşlar sahilde yürüyüş yapmakla yetinirken, bazıları da denizin durumunu izledi. Cankurtaranlar ise denize girmeye çalışanlara müdahale ederek, tehlikeye dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amiri Samet Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizin çok tehlikeli olduğunu belirtti. Karaca, “Denizde yoğun dalga ve rip akıntısı var. Bu da denize girenlerin akıntıya kapılıp tehlikeye düşmesine neden oluyor. Biz de boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla denizin durumunu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdik. Onlar da kaymakamlıklara iletti. Kaymakamlıklar tarafından denize girişler yasaklandı. Vatandaşlardan cankurtaranların talimatlarına uymalarını bekliyoruz.” dedi.

Denize girmek yasaklanan ilçelerden biri olan Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde de olumsuz hava şartları etkili oldu. Kandıra Kaymakamlığı tarafından alınan karar doğrultusunda Babalı, Dikili, Tuzağzı, Uzunkum, Sarısu sahillerinde de denize girmek yasaklandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karadeniz’de Dalga ve Rip Akıntısı Tehlikesi: 3 İlçede Denize Giriş Yasaklandı