30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Tatil Mi? 29 Ağustos Yarım Gün Tatil Mi? İşte Cevapları

30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Tatil Mi? 29 Ağustos Yarım Gün Tatil Mi? İşte Cevapları

30 Ağustos Zafer Bayramı’na sayılı günler kaldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük bir rol oynayan bu anlamlı gün, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Vatandaşlar ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olup olmadığını ve 29 Ağustos’un yarım gün tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte, hem bu soruların cevapları hem de 30 Ağustos’un tarihçesi hakkında bilgiler…

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayramdır. Bu bayram, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için ilan edilmiştir. Bu zaferle birlikte Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş ve 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 1935 yılında resmi tatil olarak kabul edilmiştir. Bu yıl ise 30 Ağustos Zafer Bayramı Çarşamba gününe denk gelmektedir. 30 Ağustos, resmi tatil olarak ilan edilen özel günlerden biridir. Buna göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatillerden biridir ve tam gün izin olacak.

29 AĞUSTOS YARIM GÜN TATİL Mİ?

29 Ağustos Pazartesi günü ise yarım gün tatil değildir. Resmi tatiller ile ilgili yönetmelikte, yarım gün tatil olan günler şöyle belirlenmiştir:

  • Ramazan Bayramı’nın arife günü
  • Kurban Bayramı’nın arife günü
  • Cumhuriyet Bayramı’nın birinci günü (29 Ekim)

Bu nedenle, 29 Ağustos Pazartesi günü çalışanlar normal mesai saatlerine göre çalışacaklardır.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI NASIL KUTLANACAK?

Zafer Bayramı’nda başkent Ankara’da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlenmiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:

Başkentte Zafer Bayramı törenleri:

    • Anıtkabir’e Cumhurbaşkanı tarafından çelenk konulur ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.
    • Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda tebrikat kabul edilir.
    • Cumhurbaşkanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır.
    • İstiklal Marşı ile birlikte bayrağın göndere çekilmesini müteakip tören geçişi ve programda yer alan diğer faaliyetler uygulanır.
    • Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.

Başkent dışında Zafer Bayramı törenleri:

      • Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mahallin en büyük mülki amirliğine ait çelenk anıtın alt kaidesinin tam ortasına, belediyeye ait çelenk ise soluna konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.
      • Mülki idare amiri beraberinde belediye başkanı olduğu halde tebrikatı, ekli sayılı listede yer alan sıraya göre makamında kabul eder.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de Başkentte yirmi bir pare top atışı yapılır.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tüm milletimize kutlu olmasını dileriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
30 Ağustos Zafer Bayramı Resmi Tatil Mi? 29 Ağustos Yarım Gün Tatil Mi? İşte Cevapları