7 İlde Turuncu, 18 İlde Sarı Alarm

7 İlde Turuncu, 18 İlde Sarı Alarm

Türkiye, yoğun hava koşullarına hazırlanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 16 Ocak Salı günü için önemli uyarılarda bulunduğunu açıkladı. 7 ilde turuncu, 18 ilde ise sarı uyarı verildiğine dikkat çeken Yerlikaya, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Bakan Yerlikaya, özellikle sel ve sağanak yağışın beklendiği illerde yaşayan vatandaşlara, olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmalarını önerdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yerlikaya şunları ifade etti: “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 16 Ocak 2024 Salı günü için aşırı yağışlar nedeniyle 7 ilimizde turuncu uyarı, 18 ilimizde sarı uyarıda bulundu. Turuncu uyarı verilerin illerimiz: Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin, Antalya. Sarı uyarı verilen illerimiz: Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana.”

Ayrıca, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların tedbirli olmalarının önemine vurgu yapan Yerlikaya, “Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor” dedi. İçişleri Bakanı, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin 7 gün 24 saat görev başında olacağını belirterek, “Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” temennisinde bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
7 İlde Turuncu, 18 İlde Sarı Alarm