7 Kamu Bankası Ortak ATM Projesini Duyurdu

7 Kamu Bankası Ortak ATM Projesini Duyurdu

İstanbul Finans Merkezi’nde VakıfBank Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen önemli bir lansman, bankaların ortak projesini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve sektörden birçok önemli ismin katılımıyla TAM (Türkiye ATM) projesinin resmi tanıtımı yapıldı.

Alpaslan Çakar, etkinlikte, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT bankalarını kapsayan bu iş birliğinin, sektör için büyük bir adım olduğunu vurguladı. Çakar’ın ifadelerine göre, TAM ATM platformuna dahil olan bankalar, Türkiye’deki ATM’lerin yüzde 36’sını, yapılan işlemlerin ise yüzde 40’ını temsil ediyor.

Çakar, projenin bankaların ATM tahsisini optimize ederek satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacağını, daha etkin bir pazar yönetimi gerçekleştirileceğini ve finansal erişimi kolaylaştırarak, müşteri memnuniyetini artırma hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterilerinin, herhangi bir ücret ödemeden işlem yapabilecekleri ifade edildi.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ise, ödeme sistemlerinin ve dijital kanalların bankacılıkta nasıl bir dönüşüm yarattığına dikkat çekti. Hakseven, bu projenin, bankacılık ve finans sektöründe kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlayacağını, müşterilerin banka işlem setlerini kullanarak masrafsız ve komisyonsuz işlem yapmalarına olanak tanıyacağını vurguladı.

Hakseven, projenin teknolojik altyapısının ve mimarisinin, diğer bankaları da bünyeye alacak şekilde tasarlandığını belirterek, “Üye bankaların müşterileri şu an için 5 bin 600, yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM’sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanı elde edecekler” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
7 Kamu Bankası Ortak ATM Projesini Duyurdu