700 Yıllık St. Michael Kilisesi’nde Badana Rezaleti !

featured

Trabzon, Akçaabat’ta 700 yıllık St. Michael Kilisesi 2018 yılında restorasyon sürecine alındı. Restorasyonda kiliseye yapılan badana dikkatleri çekti. Kilisenin restorasyon öncesi hali şu şekildeydi.

 

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Korona virüsünün sona ermesinin ardından kilisenin ziyaretçi kabul edeceğini açıkladı.

 

Ekim’in açıklamasını şöyle devam ettirdi: “Restorasyon projemiz %95 civarında tamamlandı. İnşallah bu salgın süreci tamamlandıktan sonra da kilisenin restorasyon çalışması tamamen bitmiş olacak. Biz burada Akçaabatımızın geleceği için yapmış olduğumuz çalışmalar içinde bu da inanç turizmine dönük bir çalışma. St. Michael Kilisesi’nin bölgemiz için çok önemli bir çekim merkezi olacağı kanaatindeyim. Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip kilise bir dönem ev olarak kullanılmış ve günümüze kadar gelmiş tarihi bir değer. İlerde inşallah yapılan restorasyon çalışması ile birlikte Orta Mahallemizin turizm potansiyeli de artırmayı hedefliyoruz. Buranın bir sanat galerisi veya günü birlik yapılacak olan birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek bir yer. Buranın restorasyon çalışması geçmiş dönemde başkanımız Şefik Türkmen zamanında başlamıştır. Buradan kendisine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

St. Michael Kilisesi

St. Michael Kilisesi Komninoslar’ın 1332 tarihli Selçuklar’la yapılan bir savaşı kazanmalarının sonucunda Komninoslar tarafından yaptırılmıştır. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yer alan St. Michael Kilisesi bugün Akçaabat Orta Mahalle Kilisesi olarak da bilinmektedir. 1846 yılında Rumlar tarafından onarılan kilise bir dönem ev olarak kullanıldı. St. Michael Kilisesi, bir çalışmayla çevresindeki konutlar yıkılarak, yığma yapım sistemiyle inşa edilen kilisede kesme taş ve moloz taş kullanılmıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
700 Yıllık St. Michael Kilisesi’nde Badana Rezaleti !