A Milli Takım, Avusturya’ya Deplasmanda Ağır Yenilgi Aldı: 6-1

A Milli Takım, Avusturya'ya Deplasmanda Ağır Yenilgi Aldı: 6-1

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında Avusturya’ya konuk olan A Milli Takım, başkent Viyana’da yapılan özel maçta ağır bir yenilgiye uğradı. Maç, Avusturya’nın 6-1 üstünlüğü ile sona erdi.

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında bir dizi özel maça çıkan Türkiye A Milli Futbol Takımı, Viyana’daki Ernst Happel Stadyumu’nda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Milli Takım, Macaristan maçının ardından çıktığı ikinci hazırlık maçında Avusturya’ya 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.

Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında ev sahibi takım, Xaver Schlager’ın golüyle 1-0 öne geçti. Türkiye, 25. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun penaltıdan attığı golle eşitliği sağlasa da, 44. dakikada Michael Gregoritsch’in golüyle Avusturya ilk yarıyı 2-1 önde kapattı. İkinci yarıda da baskısını sürdüren Avusturya, Gregoritsch’in 48. ve 59. dakikalarda attığı gollerle farkı açtı. 78. dakikada Christoph Baumgartner’in penaltıdan attığı golle Avusturya farkı dörde çıkardı, maçın son golü ise 90+4. dakikada Maximilian Entrup’tan geldi.

Milli Takım, özellikle defansif anlamda zor anlar yaşadı. İlk golde Salih Özcan’ın kaptırdığı top sonucu Schlager tarafından bulunan gol, maçın gidişatını belirledi. Maçın erken dönemlerinde Kenan Yıldız ve Kerem’in yarattığı gol pozisyonları ise sonuç getirmedi. Avusturya, Gregoritsch ile etkili ataklarını sürdürdü ve üstünlüğünü skora yansıttı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
A Milli Takım, Avusturya’ya Deplasmanda Ağır Yenilgi Aldı: 6-1